Citytrip Mulhouse

Citytrip Mulhouse

De stad Mulhouse in de Elzas regio van Frankrijk is een van de mooiste steden die je kan bezoeken. De combinatie van rivieren en het oude, pittoreske straatbeeld maken deze stad een van de populairste reisbestemmingen bij Europese toeristen. En een citytrip naar Mulhouse is de perfecte manier om daar zelf achter te komen als je wilt genieten van een vakantie die op alle vlakken voldoening biedt.

Bezienswaardigheden Mulhouse

Mulhouse is altijd een belangrijke stad geweest op het vlak van religie en cultuur. Kerkgebouwen als de Temple Saint-Etienne, een protestantse kerk, en de Eglise Saint-Etienne, de gelijknamige katholieke kerk, zijn daar het bewijs van. De synagoge die er staat is dan weer in een contrasterende neoclassicistische stijl gebouwd, terwijl het bolwerk terug doet denken aan de vroeg-middeleeuwse periode. Tal van bezienswaardigheden maken duidelijk dat Mulhouse een stad is die je gewoon gezien moet hebben!

Ontdek Mulhouse

Vroege beschikte Mulhouse over een tramnet, dat zo'n vijftig jaar geleden plots inactief werd. Tegenwoordig is het bus- en tramnet echter uitgebreider dan ooit, waardoor je als toerist zonder problemen alle delen van de stad kan bereiken. Er zijn ook meerdere treinstations te vinden, waaronder Mulhouse-Dornach, Mulhouse-Hasenrain en Mulhouse-Ville.

Mulhouse is ideaal voor museumliefhebbers

Naast bezienswaardigheden kan je in Mulhouse ook heel wat musea vinden om je cultuur bij te schaven. Le Cité de l'Automobile en het Musée Historique de Mulhouse zijn zeker en vast het bezoeken waard tijdens je verblijf in de stad. Het openluchtmuseum Ecomusée d'Alsace en het Musée du Papier Peint zijn eveneens merkwaardige musea die een weekendje weg naar Mulhouse zoveel interessanter maken.

Feitjes & Weetjes

Mulhouse heeft in elke taal een andere naam. Mulhuizen in het Nederlands, Mülhause in het Duits en Milhüse in het lokale Elzassisch. Het is de tweede grootste stad van de Elzas en ook de plaats waar twee zijrivieren van de Rijn, de Ill en de Dolle, doorheen stromen. De stad ligt dicht bij zowel Zwitserland als Duitsland, en deelt er dan ook een luchthaven mee. Een bijnaam van de stad is het Manchester van Frankrijk, vanwege de belangrijke textielindustrie die er plaatsvindt. De originele naam van Mulhouse is afkomstig van het Latijnse Mulhusium, maar ook het Duitse Mühle, wat molen betekent. Al tijdens de periode van Het Heilige Roomse Rijk was de stad een vrijstad, en vervulde dan ook een belangrijke economische rol.

Weer en klimaat

Het klimaat van de stad is gematigd maritiem, en staat onder invloed van de warme golfstroom en de Atlantische Oceaan. Hoewel Mulhouse hierdoor niet zoveel beïnvloed wordt door het westen van het land is de impact ervan op het weer toch nog merkbaar. Rondom Mulhouse valt er relatief veel regen, maar tijdens de warmere periodes van het jaar valt dat echt goed mee. In de zomer kan je zo'n 25 graden Celsius verwachten, met een aangename gevoelstemperatuur als gevolg. De perfecte omstandigheden dus voor een stedentrip naar Mulhouse.

Wat te doen in Mulhouse

Het stadhuis van Mulhouse

Het stadhuis van Mulhouse

Het Hôtel de ville de Mulhouse is in renaissancestijl gebouwd in het jaar 1552. Het bevindt zich vlak bij de Place de La Réunion.
Le Musée du Papier Peint

Le Musée du Papier Peint

Dit museum ligt eigenlijk in het nabij gelegen plaatsje Rixheim, en is gewijd aan de geschiedenis van het behangpapier.
Le Musée EDF Electropolis

Le Musée EDF Electropolis

Dit vernieuwende museum behandelt de geschiedenis van de elektriciteit en alle mogelijkheden en toepassingen die het biedt.
La Chapelle Saint-Jean

La Chapelle Saint-Jean

Deze kapel werd in het jaar 1269 gebouwd, en fungeert tegenwoordig vooral als concertgebouw. Daarbij worden in en rondom de kapel verscheidene stenen beelden en voorwerpen tentoongesteld (in het zogenaamde Musée Lapidaire).

Top Hotel Deals in Mulhouse

Bekijk alle hotels in Mulhouse
Bekijk alle hotels in Mulhouse

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Mulhouse