Citytrip Montpellier

Citytrip Montpellier

Niets zo aangenaam als een drukke, gezellige stad in het zuiden van Frankrijk om een onvergetelijke reis mee te maken. Montpellier is een van die steden die voor elk soort toerist wat in petto heeft. Een citytrip naar Montpellier, dat is dan ook precies wat je nodig hebt om de pracht van deze stad te ontdekken.

Bezienswaardigheden Montpellier

Elke grote stad omvat heel wat bezienswaardigheden, en bij Montpellier heeft een groot deel daarvan ook een historische waarde. Enkele voorbeelden zijn het Romeinse Arcaux aquaduct en de Citadel van Montpellier. Het stadsbeeld wordt grotendeels gevormd door pittoreske, maar toch drukke wijken zoals de Promenade du Peyrou en la Rue du Cannau. Musea als het Musée Fabre en het Musée Fougau geven je als toerist dan weer de kans om een rijke geschiedenis te ontdekken tijdens je stedentrip naar Montpellier.

Ontdek Montpellier

De TAM, het stadsvervoersbedrijf, biedt tramlijnen en buslijnen aan. Montpellier ligt op relatief korte afstand van de kustlijn, tussen Narbonne en Nîmes. De stad is eveneens aangesloten op het TGV-netwerk, waardoor je eenvoudig treinen kan nemen naar Lyon, Perpignan en Parijs. Ook zijn het hogesnelheidstreinen naar Zwitserland en Spanje. Het centrale treinstation van de stad is Montpellier-Saint-Roch.

Montpellier is ideaal voor muzikale bezoekers

Montpellier kent echter veel verschillende soorten kunst entertainment: naast de bovengenoemde musea zijn er ook heel wat pittoreske pleintjes te vinden, waar regelmatig straatartiesten optreden. Het centrum van de stad, Place de la Comédie, is dé plaats waar je moet zijn voor wat muzikaal vermaak. De Opéra Comédie ligt hier overigens ook, en lokt jaarlijks heel wat toeristen. La Place de l'Oeuf is eveneens het bezichtigen waard tijdens je verblijf, mede dankzij zijn opvallende ovale vorm en de indrukwekkende fontein die er in het midden staat – die ook wel Troic Graces genoemd wordt. Genoeg te bezichtigen dus tijdens je stedentrip in Montpellier.

Feitjes & Weetjes

Montpellier heeft als stad ongeveer zo'n 255.000 inwoners, en een groot aandeel daarvan is student. Dat is ook niet verwonderlijk, aangezien de stad als een van de eerste van Europa een eigen universiteit had, die in het midden van de 13e eeuw werd opgericht. Ook tijdens de wereldoorlogen speelde Montpellier echter een belangrijke rol. Ze was immers een van de grootste opvangplaatsen voor Belgische rekruten. Tegenwoordig symboliseert de stad de perfecte samenkomst van oud en nieuw, dankzij de gebouwen die er doorheen de eeuwen zijn blijven staan. En dat maakt je weekendje weg naar Montpellier de moeite waard!

Weer en klimaat

Het klimaat van Montpellier is overduidelijk mediterraan, met temperaturen van rond de 30 graden Celsius in de zomermaanden. Tijdens die periode is het ook nog eens erg droog, waardoor de gevoelstemperatuur nog een stukje hoger ligt. Zelfs tijdens de winter kan je relatief milde temperaturen verwachten, maar er valt dan wel wat meer neerslag. Elk seizoen is echter geschikt voor een weekendje weg naar Montpellier.

Wat te doen in Montpellier

Het aquaduct van Saint-Clément

Het aquaduct van Saint-Clément

Het Aqueduc des Arceaux is een aquaduct in Romeinse bouwstijl. Het dateert echter uit de 18e eeuw, en ligt in de gelijknamige wijk Les Arceaux.
De Citadel van Montpellier

De Citadel van Montpellier

La Citadelle de Montpellier is een premoderne versteviging van Montpellier. Koning Lodewijk liet de citadel bouwen nadat er verschillende opstanden de kop hadden opgestoken.
De Triomfboog Le Payrou

De Triomfboog Le Payrou

Deze triomfboog is een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Hij dateert uit de tijd van de Romeinse overheersing.
Hôtel des Trésoriers de France

Hôtel des Trésoriers de France

Montpellier is een stad waar vroeger heel wat herenhuizen en zogenaamde chateaus werden gebouwd. Hotel des Trésories de France is daar een prachtig voorbeeld van.

Top Hotel Deals in Montpellier

Bekijk alle hotels in Montpellier
Bekijk alle hotels in Montpellier

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Montpellier