Citytrip Marseille

Citytrip Marseille

Marseille: de tweede grootste stad van Frankrijk qua inwoneraantal, en meteen ook een van de beste reisbestemmingen als je op zoek bent naar een onvergetelijke mediterrane vakantie! De Provence, de regio waarin de stad zich bevindt, is een van de meest toeristische van het land, en een citytrip Marseille kan je snel duidelijk maken hoe dat komt.

Bezienswaardigheden Marseille

Marseille is een stad die het beste biedt van twee werelden. Langs de ene kant bewijzen oude gebouwen als de Vieux-Port en het Fort Saint-Nicholas dat de stad een erg rijke geschiedenis heeft. De Canébière en Hotel-Vieux zijn dan weer attracties die de stad een moderne sfeer geven. De ideale combinatie dus voor een interessante stedentrip naar Marseille. Het treinstation Gare Saint-Charles is al een kunstwerk op zich, en de Jardin des Vestiges neemt je terug mee naar de tijd van de Griekse overheersing.

Ontdek Marseille

Marseille is een erg toeristische stad, en beschikt dan ook over verschillende vormen van openbaar vervoer. Zo zijn er twee metro's en drie tramlijnen beschikbaar voor vervoer doorheen en om de stad. Het treinstation Marseille Saint-Charles is direct verbonden met een hogesnelheidstrein naar Parijs, naast stations Marseille-Blancarde, Picon-Busserine, Saint-Joseph-le-Castellas, Saint-Louis-Les Aygalades, Saint-Marthe-en-Provene, Saint-Marcel, La Pomme en Séon-Saint-Henri. Genoeg mogelijkheden dus om de mooiste plaatsjes in Marseille te ontdekken!

Marseille is ideaal voor natuurtoeristen

Naast de vele oude én moderne gebouwen zijn er in de stad ook heel wat parken te vinden, en dat maakt ze ideaal voor de bezoeker die wel van wat rust houdt tijdens zijn vakantie. Het Parc Borély en de uitdagende Calanques zijn twee voorbeelden van natuurgebieden in en rond de stad die je bezocht moet hebben. Ook het stadspark Parc du 26ième Centenair is het bezoeken waard. Het strand van Marseille wordt ten slotte zelfs ook beschouwd als volwaardig natuurgebied, en is dus het bezoeken waard tijdens je verblijf.

Feitjes & Weetjes

Marseille wordt in het Occitaans dialect ook wel Marselha genoemd, en heeft de grootste haven van heel Frankrijk. Oorspronkelijk werd de stad door de Grieken gesticht rond het jaar 600 voor Christus, als Massalia. De stad maakte de handel tussen de Kelten en de Grieken in die periode eenvoudiger. Eigenlijk fungeerde Marseille doorheen haar hele bestaansgeschiedenis als verbindingspunt tussen oost en west-Europa – en dat heeft mede bijgedragen aan de toeristische populariteit van de stad vandaag.

Weer en klimaat

Marseille kent een mediterraan klimaat met warme, droge zomers. De winters zijn er eveneens mild maar wel vochtig. De koudste maanden zijn januari en februari, met temperaturen van gemiddeld 25 graden Celsius. Als je nog een reden wilt voor een onvergetelijke stedentrip naar Marseille, dan is dat de mistral. Dat is een soort hemels licht dat de lucht blauw kleurt en een adembenemend panorama teweegbrengt. Van heerlijk weer kan je hoe dan ook dus zeker zijn als je een last minute Citytrip Marseille boekt.

Wat te doen in Marseille

Le Vieux-Port

Le Vieux-Port

De oude haven van Marseille is al eeuwenoud, en wordt gevormd door een natuurlijke inham. De kades werden tussen de 15e en 17e eeuw aangelegd in opdracht van Lodewijk XII.
Palais Longchamp

Palais Longchamp

Dit koninklijk bouwwerk ligt in de wijk Quartier des Cinq-Avenues. Het werd gebouwd nadat een kanaal in de stad werd aangelegd om de watertoevoer te verbeteren.
De Jardin des Vestiges

De Jardin des Vestiges

Dit natuurpark in Marseille herbergt overblijfselen van de Griekse nederzetting Massalia, uit 600 voor Christus.
Het Parc Borély met het kasteel Borély

Het Parc Borély met het kasteel Borély

Parc Borély is een openbaar stadspark, met een oppervlakte van niet minder dan 17 hectare. Het omvat eveneens een bijhorend kasteel met dezelfde naam.

Top Hotel Deals in Marseille

Bekijk alle hotels in Marseille
Bekijk alle hotels in Marseille

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Marseille