Citytrip Lyon

Citytrip Lyon

Hoewel veel toeristen het westen of zuiden van Frankrijk opzoeken vanwege de nabijheid van het water, zijn er ook binnenlandse steden die ongetwijfeld het bezoeken waard zijn. Lyon is daar één van en heeft iedereen heel veel te bieden op alle mogelijke vlakken. Als je de rijkdom van deze stad wil ontdekken, dan is het een uitstekend idee om een citytrip Lyon te boeken!

Bezienswaardigheden Lyon

Het centrum van de stad heeft een enorme historische waarde en staat al enkele decennia op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Gebouwen als de Notre-Dame basiliek en het Oude Opéra de Lyon geven het stadsbeeld een extra dimensie waar je je tijdens een weekendje weg aan kan vergapen. Het Palais de La Bourse en het Stadhuis van Lyon zijn eveneens gebouwen die bijdragen tot de culturele uitstraling van Lyon, en zelfs van buitenaf zijn ze een waar kunstwerk. De Sint-Nizier kerk is dan weer een van de oudste gebouwen die er staan uit de 15e eeuw. Die architecturale diversiteit maakt Lyon een perfecte reisbestemming om non-stop van de prachtige uitzichten te genieten!

Ontdek Lyon

In de stad kan je een uitgebreid metronetwerk vinden, een tramnet, trolleybussen, twee kabelspoorwegen en een busnet. Het Vélo'v project dat in de stad werd opgericht maakt Lyon dan weer veel fietsvriendelijker: je kan als bezoeker eender waar een fiets lenen en die dan ergens anders weer inleveren nadat je al het moois hebt bezichtigd!

Lyon is ideaal voor kunstliefhebbers

Lyon is niet enkele een interessante stad vanwege de musea die er te vinden zijn, ook de culturele evenementen en tentoonstellingen maken een citytrip Lyon de moeite waard. Zo is het Fête des Lumières een groot lichtfeest dat rond 8 december vier dagen lang gehouden wordt. De Nuits de Fourvière is dan misschien wat minder godsdienstig, je kan wel rekenen op heel wat vermaak dankzij een combinatie van theater, dans en muziek. Ten slotte worden ook verscheidene tentoonstellingen georganiseerd over dans. De aandacht en energie die daaraan worden besteed hebben ervoor gezorgd dat een stedentrip Lyon pas écht de moeite waard is!

Feitjes & Weetjes

Zelfs de inwoners van Lyon, Lyonnais of Lyonnaises, beseffen dat hun stad iets speciaals heeft. De plaatselijke leuze is immers 'Avant, avant, Lyon le melhor': 'Vooruit, vooruit, Lyon de beste'. Het is de hoofdstad van de regio Auvergne-Rhône-Alpes die jaarlijks steeds meer bezoekers lokt van over heel Europa. De naam van de stad is afkomstig van het Latijnse Lugdunum, de nederzetting die er toentertijd bestond. Die is tijdens de Romeinse overheersing uitgegroeid tot de hoofdstad van Gallië!

Weer en klimaat

Lyon ligt in de vallei van de rivier de Rhône en heeft daardoor een gematigd klimaat. De nabijheid van de alpen zorgt er wel voor dat er soms een koele wind kan aanwaaien, die dan wel weer gebufferd wordt door warmere winden uit de Middellandse Zee regio. De beste periode voor een weekendje weg Lyon is ongetwijfeld de lente of zomer; de temperaturen kunnen dan tot wel 30 graden bedragen!

Wat te doen in Lyon

Het Oude Gasthuis

Het Oude Gasthuis

Dit unieke gasthuis dateert uit de 17e eeuw en fungeerde als bouw waar ouderen en zieken verpleegd werden.
De Opéra de Lyon,

De Opéra de Lyon,

Deze bijzondere opera wordt ook wel de Opéra Nouvel genoemd en bevindt zich vlakbij het Presqu'île.
De Notre-Dame de Fourvière

De Notre-Dame de Fourvière

Dit is een grote basiliek in Lyon die uitkijkt over de stad vanaf de Fourvière heuvel.
Het stadhuis van Lyon

Het stadhuis van Lyon

Het Hôtel de Ville van Lyon is de verblijfplaats van het gemeentebestuur van de stad en ligt in het eerste arrondissement.

Top Hotel Deals in Lyon

Bekijk alle hotels in Lyon
Bekijk alle hotels in Lyon

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Lyon