Citytrip La Rochelle

Citytrip La Rochelle

La Rochelle is een van die Franse steden die doorheen de eeuwen altijd al een belangrijke rol heeft gespeeld op cultureel, geschiedkundig en zelfs economisch vlak. De stad ligt aan de Atlantische Oceaan en is hoofdstad van het Charente-Maritime Departement. Wil je Frankrijk in al haar pracht ontdekken? Dan is een citytrip naar La Rochelle wat je moet doen!

Bezienswaardigheden La Rochelle

Het schilderachtige karakter van de stad maakt het een van de mooiste plaatsjes langs de Atlantische Kust, en daardoor ook een van de meest toeristische. De banden met de zee zijn nog altijd duidelijk merkbaar tijdens een stedentrip naar La Rochelle: Les Minimes heeft bijvoorbeeld de grootste plezierhaven van heel Europa. Het maritieme museum van de stad was zelfs lange tijd de opbergplaats geweest van het onderzoeksschip Calypso, dat Jacques-Yves Cousteau vroeger gebruikte als lab voor oceaanonderzoek. Het maritieme karakter van de stad in combinatie met de typisch Franse atmosfeer, maken een weekendje weg naar La Rochelle zeer de moeite waard!

Ontdek La Rochelle

La Rochelle kan eenvoudig bereikt worden via verscheidene stations, zoals La Rochelle-Ville en La Rochelle-Porte Dauphine. De luchthaven bevindt zich dan weer net buiten de stad: de Aéroport de La Rochelle-Île de Ré. In de stad zelf kan je gebruikmaken van een busnetwerk om alle mooiste plaatjes van La Rochelle te ontdekken.

La Rochelle is ideaal voor bootliefhebbers

De plezierhaven van La Rochelle is een van de populairste van Frankrijk en zelfs van heel Europa. Talloze toeristen bezoeken deze niet enkel, maar hebben ook hun eigen boot in de haven liggen. Daarbij krijgt die haven een ietwat middeleeuws karakter dankzij de uitkijktoren die er vlakbij staat, en de overblijfselen van het fort die nog uit het water rijzen. Een uniek decor waartegen het heerlijk is om te varen. 's Avonds worden de torens prachtig verlicht, waardoor een unieke panorama teweeg wordt gebracht dat de stad een sprookjeachtige uitstraling geeft!

Feitjes & Weetjes

La Rochelle is als stad verbonden met het Île de Ré, door middel van een tolbrug van wel 3 kilometer lang. Vlak bij de stad ligt eveneens de Pertuis d'Antioch, een grote zeestraat. De geschiedenis van La Rochelle gaat terug tot de 10e eeuw, en nog geen tweehonderd jaar later was de stad een van de belangrijkste havensteden. Ook had de gemeente de allereerste burgemeester van Frankrijk: Guillaume de Montmirail. De stad is eigenlijk altijd al een vrijhaven geweest, en ook dat heeft bijgedragen aan de populariteit van La Rochelle als toeristische trekpleister.

Weer en klimaat

La Rochelle is een relatief zuidelijk gelegen stad in Frankrijk, en de temperaturen vallen daardoor nogal goed mee. De beste periode voor een stedentrip naar La Rochelle is van april tot en met oktober. De temperaturen zijn dan aangenaam of zacht, en er valt niet veel neerslag. In augustus kan je zelfs tot wel 25 graden Celsius verwachten. De winter is dan wel kouder, ook dan is het minimum nog altijd 10 graden. Een weekendje weg naar La Rochelle is dus eigenlijk het hele jaar door een mogelijkheid.

Wat te doen in La Rochelle

Het Aquarium de La Rochelle

Het Aquarium de La Rochelle

Dit grote aquarium is een soort museum waar je maritieme fauna kan bezichtigen, waaronder schildpadden en chelonioidea.
La Tour Saint-Nicolas

La Tour Saint-Nicolas

Deze middeleeuwse toren bevindt zich aan de haven van La Rochelle.
Le Parc Charruyer

Le Parc Charruyer

Het Parc Charruyer is een van de mooiste van Frankrijk, met zijn vele pittoreske brugjes en prachtige flora.
La Rochelle Cathedral

La Rochelle Cathedral

De kathedraal van La Rochelle is een van de mooiste en oudste kerkgebouwen van de streek, en is vooral bekend om zijn royale interieur.

Top Hotel Deals in La Rochelle

Bekijk alle hotels in La Rochelle
Bekijk alle hotels in La Rochelle

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar La Rochelle