Citytrip Colmar

Citytrip Colmar

De Elzas: een van de mooiste regio's in Frankrijk, en dus zeker het bezoeken waard! Colmar is daarbij dé stad bij uitstek in deze regio als je van een gezellige vakantie wilt genieten in het Franse Alsace. Een citytrip Colmar is dus zeker en vast een must-do als je het land van zijn beste kant wilt ontdekken.

Bezienswaardigheden Colmar

De stad Colmar kent een erg rijke geschiedenis en cultuur. Vooral uit de middeleeuwen en de renaissanceperiode zijn er erg veel overblijfselen. De Saint-Martin kerk is hét bewijs van de godsdienstige cultuur die in de stad heerst. Petite Venise is dan weer een wijk die talloze toeristen aantrekt dankzij zijn pittoreske huisjes die aan de rivier de Lauch gebouwd zijn. Het oude centrum met zijn oude vakwerkhuizen creëert dan op zijn beurt een eeuwenoude sfeer in de stad, die je tijdens een citytrip Colmar op kan snuiven.

Ontdek Colmar

Colmar is eenvoudig bereikbaar met de trein via de spoorwegstations Colmar-Mésanges, Station Colmar en Colmar-Saint-Joseph. Andere verbindingen zijn mogelijk met onder andere Straatsburg en Mulhouse. In de stad zelf kan je gebruikmaken van de tram of bus die haltes hebben in het centrum en veel plaatsen buiten de binnenstad.

Colmar is ideaal voor geschiedenisliefhebbers

De geschiedenis van de stad is zo rijk dat ze jaarlijks heel wat toeristen lokt van over heel Europa. Naast bovengenoemde bezienswaardigheden zijn er onder andere ook het Musee d'Unterlinden te vinden, waar werken van Matthias Grünewald voorgesteld worden. Je kan er zelfs het geboortehuis van de ontwerper van het Vrijheidsbeeld vinden, Frédéric-Aguste Bartholdi, dat is omgevormd tot museum. Meer dan genoeg te ontdekken als je een weekendje weg naar Colmar plant.

Feitjes & Weetjes

Colmar is de derde grootste stad van de Elzas in Frankrijk, naast Straatsburg en Mulhouse. Reeds in het jaar 58 voor Christus speelde het plaatsje een grote rol bij de Romeinse verovering. Het was de locatie waar Julius Caesar tegenover een van de sterkste Germaanse stammen stond. De stad heette in die periode Columbarium, wat Duiventoren betekent, en vandaar komt natuurlijk de huidige naam. Doorheen de geschiedenis is de stad onderdeel geweest van zowel Frankrijk als Duitsland, en zelfs Zweden.

Weer en klimaat

Hoewel Colmar relatief landinwaarts ligt en zelfs nogal noordelijk is er toch sprake van een warm klimaat. Eigenlijk gaat het hierbij om een zogenaamd microklimaat, aangezien de regio rond de stad zonniger is dan andere nabijgelegen steden. Het mooie weer maakt Colmar een erg goede plaats voor de wijnbouw, en veel plaatselijke wijnen zijn dan ook erg bekend. Hoe dan ook kan je als bezoeker rekenen op aangenaam weer, het grootste deel van het jaar.

Wat te doen in Colmar

De Saint-Martin kerk

De Saint-Martin kerk

Deze Dominicaanse kerk is een van de belangrijkste van Colmar. Het schilderij Madonna in de Rozentuin van Martin Schongauer is er te bezichtigen.
La Maison Pfister

La Maison Pfister

Het Pfister Huis is een gebouw uit de 16e eeuw dat opmerkelijke architecturale eigenschappen heeft. Het ligt in het centrum van de stad aan de Rue des Marchands en wordt beschouwd als een van de meest opvallende constructies uit de renaissance, mede door zijn klokvormige dak en smalle traptoren.
Het Musee Unterlinden

Het Musee Unterlinden

Dit bekende museum in Colmar herbergt enkele bekende collecties kunst, waaronder werken van Pablo Picasso en Matthias Grünewald.
De Lauch rivier

De Lauch rivier

Deze rivier doorkruist onder andere Colmar en loopt door het Franse departement Haut-Rhin. Hij ontspring vlak bij het zogenaamde Le Markstein en werd al verscheidene keren, nog voor de 20e eeuw, voorzien van twee grote stuwmeren: Lac de la Lauch en Lac du Ballon.

Top Hotel Deals in Colmar

Bekijk alle hotels in Colmar
Bekijk alle hotels in Colmar

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Colmar