Citytrip Carcassonne

Citytrip Carcassonne

Carcassonne is een van de meest toeristische trekpleisters van heel Frankrijk na Parijs en Mont-Saint-Michel, en al snel wordt duidelijk waarom als je een citytrip Carcassonne boekt! De stad heeft niet enkel een rijk verleden, maar is ook nog eens erg belangrijk vanuit economisch en cultureel standpunt. Daarbij zorgt de zuidelijke ligging van de stad er ook nog eens voor dat je altijd van heel aangename temperaturen kan genieten.

Bezienswaardigheden Carcassonne

Carcassonne heeft veel oude kerken, die het stadsbeeld meteen omtoveren tot een prachtig decor waartegen je de stad kan ontdekken. De Saint-Nazaire en de Saint-Michel zijn twee van de belangrijkste, die je als bezoeker ongetwijfeld gezien moet hebben. Ook de parochiekerk Saint-Vincent en de opvallende Saint-Gimier laten een majestueuze indruk na op de stad, en maken van een citytrip Carcassonne een onvergetelijke reis.

Ontdek Carcassonne

Carcassonne beschikt over verscheidene buslijnen, waarmee je de mooiste delen van de stad eenvoudig kunt ontdekken. Daarbij is er natuurlijk ook de Carcassonne Airport, vanwaar je verbindingen hebt naar de meeste grote steden in Frankrijk en andere landen. De binnenstad ontdek je dan weer best te voet.

Carcassonne is ideaal voor toeristen die van architectuur houden

De religieuze en cultureel belangrijke gebouwen die je in de stad vindt, zijn méér dan gewoon opvulling van de straten: ze symboliseren verschillende bouwstijlen uit elke periode uit de laatste 1000 jaar, en daarmee wordt een opvallende combinatie bereikt tussen oud en modern. De Saint-Nazaire in de Cité is dan wel de belangrijkste, de Saint-Gimier valt het meest op vanwege zijn opmerkelijke architecturale afwerking, die het midden houdt tussen modern en nieuw. Veel kerken werden gerestaureerd of volledig heringericht als klooster of andere gebouwen, en dat heeft als gevolg dat er altijd een nieuwe verrassing om de hoek van elke straat ligt. Dat is dus precies wat je tijdens een citytrip Carcassonne kan verwachten.

Feitjes & Weetjes

Er zijn heel wat bezienswaardigheden te vinden in deze stad, maar de Cité, de oude binnenstad, is op zich eigenlijk al het bezoeken waard. Al sinds 1997 staat de Ville fortifiée historique de Carcassonne op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en dat is niet verwonderlijk. Het gaat namelijk om de grootste nog compleet bewaarde versterkte vestiging van Europa! De stad is echter nog veel ouder, en de nabijgelegen regio was al bewoond rond de achtste eeuw voor Christus. De nederzetting die er toen stond heette Carsac.

Weer en klimaat

De zomers in Carcassonne zijn erg warm, en dat verklaart mede haar toeristische aantrekkingskracht. De winters zijn dan weer niet echt koud, maar wel iets natter. Dankzij de nabijheid van de rivier de Aude kan het wel iets vochtiger zijn dan in de rest van de streek, maar dat zorgt natuurlijk voor een nog aangenamere gevoelstemperatuur tijdens je stedentrip naar Carcassonne.

Wat te doen in Carcassonne

De Basiliek van Saint-Nazaire

De Basiliek van Saint-Nazaire

De eerste steen van deze voorname kerk werd in het jaar 1096 gelegd door Paus Urbanus II. Het was op die plaats waar de voormalige visigotische kerk stond.
De Cité

De Cité

De oude versterkte stad is gesitueerd aan de rechteroever van de Aude rivier, en wordt beschouwd als de grootste vesting van Europa. Er bevinden zich heel wat historische gebouwen, die allen omringd zijn door een dubbele muur.
De St. Michel

De St. Michel

Deze kerk werd tussen 1247 en 1320 gebouwd, en was een van de twee parochiekerken van het nieuwere stadsgedeelte.
De Sint Gimier

De Sint Gimier

Hoewel deze kerk pas in de 19e eeuw werd gebouwd, heeft hij de uitstraling van een 13e-eeuwse kerk. De ontwerper Viollet-le-Duc wilde toentertijd experimenteren met nieuwe en oude gotische architectuur.

Top Hotel Deals in Carcassonne

Bekijk alle hotels in Carcassonne
Bekijk alle hotels in Carcassonne

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Carcassonne