Citytrip Cannes

Citytrip Cannes

Zin in een onvergetelijke reis naar de Côte d'Azur? Dan is een citytrip naar Cannes precies wat je nodig hebt! Deze bekende stad in het zuiden van Frankrijk ligt vlak bij Nice, en is om verscheidene redenen een van de beste reisbestemmingen die je kan uitkiezen. Wat valt er nu zoal te ontdekken in deze stad? Het volgende overzicht geeft daar een duidelijk antwoord op.

Bezienswaardigheden Cannes

Cannes is als stad op alle markten thuis. Van lange zandstranden die jaarlijks talloze toeristen lokken tot het indrukwekkende technologiecentrum Sophia Antipolis dat zich in de heuvels nabij de stad bevindt; Cannes is zowel een cultureel ontwikkeld als een échte toeristische stad. In het centrum van de stad kan je eveneens heel wat uitgaansmogelijkheden vinden, waaronder verschillende café's, restaurants en bekende hotels, zoals het Carlton en Martinez. Kortom, de perfecte omstandigheden om van een all-round citytrip naar Cannes te genieten.

Ontdek Cannes

Cannes beschikt logischerwijs over een groot treinstation, vanwaar de TGV vertrekt naar Lyon-Parijs en Nice. Ook het station Cannes-La-Bocca is erg populair. Het vervoer in de stad zelf wordt geregeld door elektrische bussen, de zogenaamde E-LO. Wil je tussen het Hôtel de Ville en het bekende Palm Beach Casino pendelen, dan kan dat met een openbare busdienst met open dak.

Cannes is ideaal voor de strandtoerist

Cannes is een van die steden die dankzij haar zuidelijke ligging in Frankrijk perfecte omstandigheden garandeert om van de zon, zee en het strand te genieten. In tegenstelling tot de kiezelstranden die je in het nabije Nice kan vinden, geniet je in Cannes van langgerekte zandstranden. En dat maakt het dan ook een van de populairste zomerbestemmingen. Wil je een stukje cultuur opdoen tijdens je weekendje Cannes? Dan kan dat natuurlijk ook. Het stadscentrum herbergt verscheidene oude monumenten en bezienswaardigheden, zoals het Musée de la Castre.

Feitjes & Weetjes

Cannes is tegenwoordig dan wel een van de belangrijkste Franse steden op het vlak van cultuur en toerisme – vanaf de middeleeuwen tot de 19e eeuw was het niet meer dan een kleine nederzetting die van de visvangst afhankelijk was. Vroeger lag er eveneens een klein dorpje nabij Cannes, Le Cannet, maar dat is intussen al verdwenen. Vanaf het midden van de 19e eeuw werd het dorp populairder bij aristocraten die op zoek waren naar beter weer. Maar het was Lord Henry Peter Brougham die pas écht verantwoordelijk was voor de groei van de stad. Ten slotte is de stad natuurlijk wereldbekend vanwege het grote internationale Filmfestival Cannes dat er gehouden wordt.

Weer en klimaat

Cannes heeft een mild subtropisch klimaat, net zoals de meeste steden in het zuiden van Frankrijk. De temperaturen zijn vergelijkbaar met die van Noord-Italië, en doordat de stad als het ware geborgen is in de Côte d'Azur zal je als bezoeker ook weinig last hebben van koudefronten en wind. Als je van aangename temperaturen en een zuiderse sfeer wilt genieten, dan is Cannes ongetwijfeld een van de beste reisbestemmingen die je kan uitkiezen.

Wat te doen in Cannes

La Croisette

La Croisette

De Promenade de la Croisette is een strandboulevard die met palmen is begroeid. Hij loopt langs de Golfe de la Napoule, aan de kustlijn.
Het Palais des Festivals et des Congrès

Het Palais des Festivals et des Congrès

Dit is een van de modernste gebouwen aan La Croisette in Cannes. Het Filmfestival in Cannes wordt er georganiseerd.
Sophia Antipolis

Sophia Antipolis

Sophia Antipolis is een innovatief technologiepark. Het wordt ook wel omschreven als een Ville Nouvelle, en is een van de populairste attracties van Cannes.
De Lérins-eilanden

De Lérins-eilanden

Deze groep mediterrane eilanden herbergen onder andere een klooster en een abdij.

Top Hotel Deals in Cannes

Bekijk alle hotels in Cannes
Bekijk alle hotels in Cannes

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Cannes