Citytrip Bordeaux

Citytrip Bordeaux

De stad Bordeaux in het zuiderse Occitanië, een van de mooiste streken van Frankrijk, is een van de populairste reisbestemmingen van heel Europa. Voor wie de streek Gironde in al zijn pracht wil ontdekken, is een citytrip Bordeaux dan ook een slimme zet. Op die manier geniet je ten volle van je vakantie in een van de interessantste steden van Frankrijk!

Bezienswaardigheden Bordeaux

De stad is al erg oud en herbergt dan ook een lange reeks aan geschiedkundige en religieuze gebouwen, alsook prachtige pleinen die het bezichtigen waard zijn. De oude binnenstad en het Grand Parc worden aangevuld door het Plain des Quinconces en het bekende Monument aux Girondins. Ook het overdekte velodroom en het indrukwekkend congrescentrum geven Bordeaux haar opvallende uitstraling!

Ontdek Bordeaux

Het openbaar vervoer in de stad wordt georganiseerd door de TBC (Tram en Bus de la Cub), een vervoersmaatschappij die tot wel 76 lijnen per dag verzorgt en 12 lijnen 's nachts. Daarbij kan je ook gebruik maken van drie tramlijnen, die door het centrum rijden. Ten slotte is er ook een spoorwegstation, dat verbindingen biedt met grote steden zoals Parijs!

Bordeaux is ideaal voor wijnliefhebbers

Wie denkt aan Frankrijk, denkt aan heerlijke wijn; zeker tijdens een citytrip Bordeaux! De stad kent een rijke geschiedenis als het gaat om de productie van wijn en de gelijknamige wijnsoort is er dan ook van afkomstig. De regio is bezaaid met enorme wijngaarden die tal van prestigieuze wijnen produceren. Als bezoeker kan je daar dan ook van genieten tijdens je verblijf in de stad. Bordeaux als streek bestaat eigenlijk uit verschillende wijnstreken, waaronder Entre-Deux-Mers en Libournais, die allemaal hun unieke wijn produceren, elk met hun eigen opvallende smaak. Van een heerlijk glas wijn kan je dus zeker zijn als je een weekendje weg Bordeaux plant!

Feitjes & Weetjes

Bordeaux wordt in het plaatselijke dialect, het Occitaans, Bordèu genoemd en heeft ook wel de naam Port de La Lune vanwege de rivier de Garonne die de stad in een halve boog doorloopt. Een andere opvallende naam is La Belle Endormie of Schone Slaapster. Dit heeft de stad te danken aan het feit dat de oude architectuur en cultuur er nog levendig naar voren komen, maar dat de stad toch niet de drukte kent van de meeste Franse steden. Bordeaux zelf werd echter al rond 400 voor Christus gesticht door de Romeinen, met de naam Burdigala en was toen al de hoofdstad van het toenmalige Aquitanië.

Weer en klimaat

De nabijheid van de Atlantische Oceaan geeft Bordeaux een gematigd zeeklimaat: de winter zijn zacht en de zomers koel. Het is tevens een van de meest zonnige streken van het land, met een relatief klein temperatuurverschil tussen dag en nacht. Het microklimaat dat er heerst maakt de regio perfect voor de rijping van druiven. In de zomer kan je temperaturen verwachten van gemiddeld 21 graden Celsius. Aangename omstandigheden voor een stedentrip Bordeaux!

Wat te doen in Bordeaux

Het Musée d'Aquitaine

Het Musée d'Aquitaine

Dit regionale historische museum behoort tot de grootste van het land. Het is in 1783 opgericht en stelt de overblijfselen van de Romeinse nederzetting die er werd gesticht tentoon.
De Place des Quinconces

De Place des Quinconces

Dit plein is het allergrootste van Frankrijk en het vijfde grootste van Europa.
Het Monument aux Girondins

Het Monument aux Girondins

Dit monument op de Place des Quinconces werd gebouwd aan het eind van de 19e eeuw, ter ere van de girondijnen die vermoord werden tijdens de Franse Revolutie.
De Rue Sainte-Catherine

De Rue Sainte-Catherine

Deze winkelstraat in Bordeaux wordt met een lengte van 1175 meter beschouwd als de langste van Europa.

Top Hotel Deals in Bordeaux

Bekijk alle hotels in Bordeaux
Bekijk alle hotels in Bordeaux

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Bordeaux