Citytrip Biarritz

Citytrip Biarritz

De Pyrénées-Atlantiques is een van de prachtigste regio's van het Franse vasteland, en vooral de stad Biarritz is het bezoeken waard. Een citytrip naar Biarritz geeft je de kans om deze unieke kant van het land te bezichtigen, en te ontspannen op een van de populairste badplaatsen van het land.

Bezienswaardigheden Biarritz

Biarritz is een pittoreske stad, en dat wordt mede duidelijk door de vele bezienswaardigheden die je er kan vinden. De bekende Rocher de la Vierge en de Villa Belza geven de stad en streek een uniek karakter, die meteen opvallen tijden een stedentrip Biarritz. De stad heeft daarbij uiteenlopende musea voor de kunstzinnige toerist: het Musée de la Mer en het Musée de Chocolat zijn twee voorbeelden van musea die je gewoon bezocht moet hebben tijdens je verblijf.

Ontdek Biarritz

Als toerist kan je gebruikmaken van het Biarritz spoorwegstation, dat aan de rand van de stad ligt in de La Négresse wijk. De lijnen hebben haltes in onder andere Hendaye/Irun en Parijs. Daarbij beschikt de stad ook over een netwerk bussen, waarmee je eenvoudig aan het centrum van de stad en stranden geraakt.

Biarritz is ideaal voor strandtoeristen

Al sinds de 19e eeuw is de stad populair bij toeristen vanwege haar prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan. Tegenwoordig is Biarritz daarbij ook een bekend luchtkuuroord, waar vandaag de dag nog altijd veel mensen verblijven die de rust en ontspanning van Zuid-Frankrijk opzoeken. Ook toeristen die in kunst en de geschiedenis van de stad geïnteresseerd zijn, vinden er ongetwijfeld hun gading. Het Asiatica Museum en het Musée Historique de Biarritz zijn naast bovengenoemde musea interessant tijdens een weekendje weg naar Biarritz!

Feitjes & Weetjes

Biarritz was slechts een klein dorpje aan de Atlantische Oceaan toen Victor Hugo het ontdekte in het jaar 1834. Keizerin Eugénie kreeg er al snel belangstelling voor toen ze er twintig jaar later een aantal maand was verbleven, en Napoleon III had er eveneens een paleis gebouwd in de vorm van de letter 'E'. Hierdoor werd de stad een centrum waar de Europese adel zich vestigde. Het plaatsje kreeg dan ook de naam 'La reine des plages et la plage des rois'. Oorspronkelijk heette de stad Béariz, en tegenwoordig is het stadsschild nog altijd de boot van een walvisvaarder, het symbool van de stad. Daarbij was het de eindstop van de bekende Atlantikwall, de 5.000 kilometer lange verdedigingslinie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Weer en klimaat

Biarritz kent een relatief grillig klimaat, aangezien de plaats sterk wordt beïnvloed door de Golf van Biskaje, die sterke stromingen kent. Het gevolg is onvoorspelbaar weer in de lente en de herfst. Tijdens de zomer kan je echter rekenen op aangename temperaturen, en de brede stranden zijn tijdens die maanden dan ook erg populair bij toeristen. Daarbij zorgen de zeewind en sterke stroming ook voor een grote hoeveelheid surfers tijdens de warmere maanden.

Wat te doen in Biarritz

Rocher de la Vierge

Rocher de la Vierge

Deze religieuze rots, ook wel de Rots van de Maagd Maria genoemd, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Hij staat symbool voor Biarritz zelf, en lokt heel wat toeristen.
Het Paleis van Keizerin Eugénie

Het Paleis van Keizerin Eugénie

Keizerin Eugénie was een van de eerste personen die in Biarritz een ontspanningsoord zag. Het paleis dat er voor haar gebouwd werd, is zeker het bezoeken waard.
Het Asiatica Musée d'art Oriental

Het Asiatica Musée d'art Oriental

Dit museum voor oosterse kunst herbergt een hele collectie kunstwerken van oosterse afkomst.
Villa Belza

Villa Belza

De Villa Beltza is een villa in nieuw-middeleeuwse stijl, dat tussen 1880 en 1895 gebouwd werd op de rotskusten van Biarritz.

Top Hotel Deals in Biarritz

Bekijk alle hotels in Biarritz
Bekijk alle hotels in Biarritz

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Biarritz