Citytrip Avignon

Citytrip Avignon

Het Vaucluse departement is een van de mooiste reisbestemmingen van Frankrijk, zeker als je kijkt naar prachtige steden als Avignon. De stad heeft qua historie en cultuur heel wat te bieden, maar ook op het vlak van toeristisch entertainment valt er veel te ontdekken. Een citytrip Avignon geeft je als nieuwsgierige toerist de kans om daar zelf achter te komen!

Bezienswaardigheden Avignon

Een stedentrip Avignon herbergt een schat aan eeuwenoude gebouwen en monumenten, die bij een verblijf in de stad meteen opvallen. Het Palais des Papes en de Notre-Dame des Doms zijn twee religieuze gebouwen die uit de vroege middeleeuwen stammen, en de stad dan ook een mystieke uitstraling geven waar je tijdens een weekendje weg Avignon van kan genieten. De Pont-Saint Bénézet is ook absoluut het bezichtigen waard, net als de vele musea die er te vinden zijn. Het Musée Requien en het Musée Angladon zijn daar slechts enkele voorbeelden van, die je als toerist de kans geven om de rijke cultuur van de stad te ontdekken!

Ontdek Avignon

Naast een uitgebreid busnetwerk waar je in de stad op kan rekenen, beschikt Avignon ook over een groot station: het spoorwegstation Avignon-Centre ligt in het centrum van de stad en geeft verbindingen met steden in het zuiden en noorden van Frankrijk. Genoeg mogelijkheden dus om tijdens een weekendje Avignon in en rondom de stad op ontdekkingstocht te gaan!

Avignon is ideaal voor festivalgangers

Naast indrukwekkende oude gebouwen en vele musea staat de stad eveneens bekend vanwege het grote theaterfestival dat er elk jaar in juli wordt georganiseerd. Het festival bestaat normaal gezien uit twee delen: het officiële festival, waar grote theaterproducties de kans krijgen hun kunsten te tonen. Het hoogtepunt van dit festival is de uitvoering op het centrale plein van het pauselijke paleis. Ook kan je als bezoeker genieten van de kleinschaligere theateropdrachten die over in de stad vertoond worden, zelfs op straat! Dit evenement lokt jaarlijks talloze toeristen over heel Europa. Tijdens een citytrip Avignon kan je daar mee van genieten!

Feitjes & Weetjes

Hoewel Avignon eigenlijk niet zoveel inwoners heeft in vergelijking met veel andere bekende Franse steden, wordt de stad toch vaak het Babylon aan de Rhône genoemd, of de Provençaalse Pausenstad. Opvallend is dat het centrum van de stad een van de weinige is van Frankrijk waarvan het centrum nog steeds is omgeven door een oude vestigingsmuur, die al sinds het jaar 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat!

Weer en klimaat

Avignon ligt in het deel van Frankrijk dat een Mediterraans klimaat heeft, maar op veel vlakken komt het eerder overeen met een warm zeeklimaat. De zomermaanden in de stad zijn droog én heet, terwijl er in de lente en herfst weer wat meer regen valt. Toch is de winter er relatief zacht. Sneeuw zal je er niet snel tegenkomen, maar de gemiddelde temperatuur wordt toch af en toe lager ten gevolge van de mistral, die de stad via het Rhônedal passeert.

Wat te doen in Avignon

Het Pausenpaleis

Het Pausenpaleis

Le Palais des Papes is het allergrootste Europese bouwwerk in gotische stijl. Het heeft een oppervlakte van ruim 15.000 m2 en beschikt over twee binnenplaatsen en twaalf torens.
De Pont Saint-Bénézet

De Pont Saint-Bénézet

Deze brug staat ook wel bekend als de Pont d'Avignon en is eigenlijk niet meer dan een overblijfsel van de historische brug die over de rivier de Rhône liep.
De Notre-Dame des Doms

De Notre-Dame des Doms

Deze 12e-eeuwse kathedraal is een van de mooiste bezienswaardigheden van Avignon.
De Stadsmuur van Avignon

De Stadsmuur van Avignon

De stadsmuur ligt rondom het oude stadsgedeelte, is wel 4,2 kilometer lang en heeft zeven poorten.

Top Hotel Deals in Avignon

Bekijk alle hotels in Avignon
Bekijk alle hotels in Avignon

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Avignon