Citytrip Stuttgart

Citytrip Stuttgart

Cultureel reizen: dat kan als je een citytrip naar Stuttgart boekt! Deze Duitse stad in het zuiden van het land is altijd al belangrijk geweest qua cultuur en economie, en dat maakt het dan ook een van de beste reisbestemmingen in centraal-Europa. De vele evenementen, bezienswaardigheden en toeristische attracties maken Stuttgart kortom dé stad voor een onvergetelijke vakantie!

Bezienswaardigheden Stuttgart

Stuttgart kent een hele reeks aan musea, theaters en andere bezienswaardigheden. Van de Oper Stuttgart tot de Stuttgarter Philharmonie voor muzikale toeristen en theaterfans tot de vele toneelgezelschappen die de stad bekend maken over de hele wereld, er valt oneindig veel te ontdekken. Het Literaturhaus en de stadsbibliotheek zijn eveneens twee van de belangrijkste instellingen op het vlak van kunst en cultuur. Kortom, een citytrip naar Stuttgart geeft je als bezoeker de kans om je gevoel voor kunst en cultuur bij te schaven.

Ontdek Stuttgart

Naast enkele centrale stations kan je in Stuttgart ook tal van openbare vervoersmogelijkheden vinden, waaronder bussen. De Verkehrs-und Tarifverbund Stuttgart is het bedrijf achter het openbaar vervoer en biedt jaarlijks voor meer dan 350 miljoen mensen transport door de stad. Er zijn meer dan honderd stadsbussen, waarmee je op korte tijd van de ene kant naar de andere kant van de stad kunt reizen. Als bezoeker kan je natuurlijk ook beroep doen op een van de vele hop-on hop-off bussen om Stuttgart te bewonderen!

Stuttgart is ideaal voor sportliefhebbers

Hoewel de kunst een erg belangrijke rol heeft ingenomen in deze stad staat ze ook bekend vanwege haar sportieve karakter. Zo is het Stuttgart tennistoernooi een van de bekendste ter wereld, en beschikt de stad ook over verscheidene voetbalclubs. Ten slotte werd het Gottlieb Daimlerstadion al meermaals gebruikt voor het wereldkampioenschap atletiek en voetbal. Voor de sportieveling is een weekendje weg naar Stuttgart een must-do.

Feitjes & Weetjes

Stuttgart is niet enkel een van de belangrijkste steden van Duitsland op cultureel vlak, maar is daarbij ook nog eens de zesde grootste stad van het land. Ook is het een internationaal bekende industriestad: Porsche en Mercedes-Benz zijn er immers gevestigd, net zoals Bosch. Stuttgart kreeg reeds in de 13e eeuw stadsrechten. Na de Tweede Wereldoorlog was het grootste deel van de stad verwoest, waardoor de meeste gebouwen tegenwoordig relatief modern zijn.

Weer en klimaat

Stuttgart heeft een gematigd zeeklimaat, en in de zomer werken het Zwarte Woud dat er vlakbij ligt, alsook de nabijgelegen Zwabische Heuvels, als een soort schild voor hevige regenval. Het centrum van Stuttgart wordt door de plaatselijke bevolking vaak 'de ketel' genoemd, aangezien de temperaturen tijdens de warmere seizoenen vaak hoog kunnen oplopen. De zomer duurt van mei tot september, en tijdens deze periode kan je temperaturen verwachten van rond de 20 graden Celsius. Ook tijdens de winter, en dan vooral als er sneeuw valt, is de stad echter prachtig om te bezichtigen tijdens een stedentrip naar Stuttgart.

Wat te doen in Stuttgart

Het Wilhelma

Het Wilhelma

Het Wilhelma is een van de grootste dierentuinen van Duitsland. Het fungeert daarbij ook als botanische tuin.
De parken van Stuttgart

De parken van Stuttgart

De drie parken die in de stad liggen - het Rosensteinpark, het Killesbergpark en de Schlossgarten - omringen de stad in de vorm van een grote U, ook wel de groene U genaamd. Ze zijn in totaal ruim acht kilometer lang.
Weissenhog

Weissenhog

Dit stadsdeel heeft zijn naam van Weissenhofsiedlung, een groep huisjes die uit 1927 stammen en samen een staalkaart vormen van het Nieuwe Bouwen uit die periode.
Het Mercedes-Benz-museum

Het Mercedes-Benz-museum

Dit automuseum vertelt de geschiedenis van het bekende automerk, en merken die ermee geassocieerd zijn.

Top Hotel Deals in Stuttgart

Bekijk alle hotels in Stuttgart
Bekijk alle hotels in Stuttgart

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Stuttgart