Citytrip Keulen

Citytrip Keulen

Keulen is een van de oudste steden van Duitsland en daarmee ook absoluut een van de interessante. De geschiedenis van de stad gaat wel 2000 jaar terug, en tegenwoordig is het nog altijd een plaats waar verschillende culturen samenkomen. Als je zelf wil ontdekken wat Keulen zoals te bieden heeft, dan is een citytrip Keulen zeker en vast een goed idee!

Bezienswaardigheden Keulen

Het architecturale erfgoed en de culturele geschiedenis maken de stad tot een van de populairste in heel West-Europa. De indrukwekkende Dom van Keulen en het oeroude Preatorium uit de Romeinse tijd zijn slechts enkele voorbeelden van bezienswaardigheden die je gewoon moet bezocht hebben tijdens je weekendje weg in Keulen. De stad is daarbij gezegend met wel 12 enorme basilieken, waaronder St. Severin en St. Aposteln. Deze geven de stad haar majestueuze uitstraling die je tijdens een stedentrip Keulen meteen overrompelt!

Ontdek Keulen

Je voortbewegen in Keulen wordt mogelijk gemaakt door de 52 metrostations en 200 tram- en sneltramhaltes. Het netwerk van de metro bestaat uit meer dan 280 kilometer sporen: de Stadtbahn. Daarbij kunnen de bussen je eveneens naar alle uithoeken van de stad brengen. Toch liever op je eigen tempo op ontdekking gaan? Dan kan je met de fiets het uitgebreide netwerk aan fietspaden berijden, waarvoor Keulen zelfs al een prijs heeft gewonnen voor meest fietsvriendelijke Duitse stad!

Keulen is ideaal voor: culturele toeristen

Het is duidelijk dat Keulen een van de beste steden is om je te verdiepen in de rijke geschiedenis van de streek. Musea zoals het Museum Ludwig en Kolumba zijn stuk voor stuk uitblinkers als het gaat om enorme collecties voorwerpen die je meenemen in de tijd; van de oudheid tot de 20e eeuw. Theaters zijn er echter ook te vinden; van de Halle Kalk tot het Theater der Keller, elk theater heeft zijn eigen doelgroep, en dat maakt Keulen dan ook de ideale reisbestemming voor culture toeristen van elke leeftijd!

Feitjes & Weetjes

Keulen zelf is erg oud, maar daarbij komt ook nog eens dat in de stad een van de oudste universiteiten van Europa te vinden zijn. De geschiedenis van Keulen gaat terug tot de steentijd, en ook tijdens de Romeinse overheersing nam de plaats een centrale rol aan; het was bijvoorbeeld de geboorteplaats van keizer Nero's moeder, Agrippina. Jammer genoeg kwam de stad in verval door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor het een groot aandeel van haar gebouwen verloor. Toch herleefde Keulen: de stad werd opnieuw opgebouwd en telt vandaag wederom als een van de belangrijkste steden van Duitsland!

Weer en klimaat

De zomer in Keulen is heel aangenaam, met temperaturen rond de 20 graden Celsius. Hoewel er in deze periode ook regen kan vallen, gebeurt dat doorgaans in de herfst. De stad ligt in het zogenaamde noordwestelijke laagland, waardoor de gemiddelde winterse temperatuur hoger ligt dan in de rest van Duitsland. De perfecte omstandigheden dus om zonder zorgen een last minute citytrip Keulen te plannen!

Wat te doen in Keulen

De Dom van Keulen

De Dom van Keulen

Deze kathedraal bevindt zich in het centrum van de stad en is in een bijzondere Gotische stijl gebouwd.
Het Praetorium

Het Praetorium

Het Praetorium was origineel een hoofdkwartier van het Romeinse leger in de toenmalige legerplaats, de castra.
Het Museum Ludwig

Het Museum Ludwig

Dit museum voor moderne kunst ligt nabij de Dom van Keulen en de Rijn. Het is deel van de Ludwigmusea en omvat prachtige collecties kunst uit de 20e en 21e eeuw.
Sint-Severinus

Sint-Severinus

Deze Rooms-Katholieke kerk is een van de grootste van de stad. Hij is gewijd aan de heilige Severinus, een stadspatroon van Keulen.

Top Hotel Deals in Keulen

Bekijk alle hotels in Keulen
Bekijk alle hotels in Keulen

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Keulen