Citytrip Hamburg

Citytrip Hamburg

Duitsland: het wordt een steeds populairdere reisbestemming bij toeristen over heel Europa, en vooral grote steden zoals Hamburg lokken jaarlijks veel bezoekers. Hamburg ligt in het noorden van Duitsland, en is naast een industriële stad ook erg toeristisch en op cultureel vlak erg rijk en diepgaand. Een citytrip Hamburg geeft je de kans om dat als bezoeker helemaal zelf te ontdekken.

Bezienswaardigheden Hamburg

Hamburg herbergt een lange reeks aan bezienswaardigheden, waaronder het Brahms-Museum en de Hamburger Kunsthalle. Ook voor muzikaal vermaak kan je er echter terecht. Theaters zoals het Thalia Theater en het Deutsches Schauspielhaus zijn zeker het bezoeken waard als toerist, net zoals de concertzalen Elbphilharmonie en de Laeiszhalle. Natuurlijk zijn er ook ouderen gebouwen te bezichtigen, waaronder de bekende St. Nikolai kerk en de Sint-Michielskerk. Genoeg te zien tijdens je onvergetelijke citytrip naar Hamburg.

Ontdek Hamburg

Hamburg beschikt over vele treinstations, waaronder de Hamburg Hauptbahnhof, Hamburg-Altona, Hamburg-Bergedorf, Hamburg Dammtor en Hamburg-Harburg. Natuurlijk kan je ook rekenen op regelmatig openbaar vervoer in de stad zelf, waaronder bussen en trams. Hiermee kan je de mooiste plaatsjes van Hamburg ontdekken tijdens je verblijf. De stad is ten slotte ook eenvoudig bereikbaar door middel van snelwegen, en verbindingen via de vele bruggen die over het water lopen.

Hamburg is ideaal voor theaterliefhebbers

Net zoals veel Duitse steden kent Hamburg een rijke theatercultuur, en dat wordt duidelijk uit het grote aanbod aan concertzalen en theaters die er zijn. Naast bovengenoemde zijn er ook nog een aantal speciale theaters, waaronder de Komödie Winterhuder Fährhaus en het Theater an der Marschnerstraße. Het Allee-theater en Kammerspiele zijn dan weer iets kleinere theatergebouwen, die naast muzikaal genot ook een pittoresk en ietwat nostalgisch stadsbeeld garanderen tijdens je verblijf.

Feitjes & Weetjes

De officiële naam van Hamburg is eigenlijk Freie und Hansestadt Hamburg, en het is de tweede grootste stad van het land. In het metropoolgebied Hamburg wonen in totaal zo'n 5 miljoen mensen, en daarmee is het qua bewonersaantal een van de grootste van Europa. De naam van de stad komt waarschijnlijk van de nederzetting die er omstreeks het jaar 800 werd opgericht, met de aanleg van de Hammaburg, een kasteeltje aan de grens van het Karolingische Rijk. Opvallend is dat een groot deel van de gebouwen in de stad uit baksteen bestaat, waardoor Hamburg ook wel de stad van de zogenaamde baksteengotiek wordt genoemd, of zelfs het baksteenexpressionisme. Ten slotte valt de stad ook op door haar grote aantal bruggen over het water. In totaal zijn er méér dan in Venetië en Amsterdam samen – wel 2.500!

Weer en klimaat

Hamburg heeft een typisch zeeklimaat, waardoor er weinig verschil is tussen zomer- en wintertemperatuur. In de herfst valt doorgaans de meeste neerslag, en in de winter kan het koud worden – maar zelden dalen de temperaturen onder het vriespunt. De lente en zomer kenmerken zich dan weer door aangename temperaturen, die een last minute citytrip Hamburg zeker en vast de moeite waard maken.

Wat te doen in Hamburg

Het Brahms-Museum

Het Brahms-Museum

Dit museum, gelegen in het Neustadt stadsdeel, is gewijd aan de bekende componist Johannes Brahms.
De Nieuwe Sint Mariadom

De Nieuwe Sint Mariadom

De Neuer St. Mariendom is een indrukwekkende rooms-katholieke kathedraal in Hamburg. Hij bevindt zich in het Sankt Georg stadsdeel.
De Elbphilharmonie

De Elbphilharmonie

De Elbphilharmonie concertzaal ligt aan de rechteroever van de rivier Elbe, in het HafenCity stadsdeel van Hamburg.
De Sankt Nikolaikirche

De Sankt Nikolaikirche

De opvallende Sint Nicolaaskerk is tegenwoordig eigenlijk niet meer dan een ruïne, gesitueerd in de Altstadt. Toch is het altijd een van de meest markante symbolen van de stad gebleven.

Top Hotel Deals in Hamburg

Bekijk alle hotels in Hamburg
Bekijk alle hotels in Hamburg

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Hamburg