Citytrip Frankfurt

Citytrip Frankfurt

Frankfurt is een prachtige stad richting het westen van Duitsland en de vijfde grootste van het land. Dat op zich bewijst al dat een citytrip Frankfurt de moeite waard is als je op zoek bent naar een all-in reisbestemming! Als je zelf wil ontdekken wat deze stad te bieden heeft voor de toerist, dan is een verblijf in Frankfurt absoluut het overwegen waard!

Bezienswaardigheden Frankfurt

Frankfurt was ooit de grootste stad van Duitsland en wordt ook wel een zogenaamde Altstadt genoemd; een stad waarvan het middeleeuwse karakter nog duidelijk voelbaar is. Er stonden voor de Tweede Wereldoorlog tal van zogenaamde vakwerkhuizen, waarvan er nu slechts enkele overblijven. Het Haus Wertheim is daar een goed voorbeeld van. De wederopbouw van monumenten heeft ervoor gezorgd dat het stadscentrum een van de mooiste van het land is; de Römerberg is het centrale plein van Frankfurt, al sinds de Middeleeuwen. Nabij bevinden zich ook de Sint-Paulskerk en de bekende Dom van Frankfurt, alsook verschillende musea. Er valt dus zeker genoeg te ontdekken tijdens je last minute citytrip Frankfurt!

Ontdek Frankfurt

Frankfurt heeft een uitgebreid net aan streek- en stadsvervoer, waaronder een S-Bahn en metro (U-Bahn). Deze zijn deels ondergronds aangelegd, naast het bovengrondse bus- en tramnet. De metro beschikt tegenwoordig over wel 9 lijnen en bijna 90 stations. De Frankfurtse tram is daarbij de oudste van al het openbaar verover en legt tegenwoordig een afstand af van bijna 65 kilometer doorheen de stad.

Frankfurt is ideaal voor toeristen op zoek naar natuur

Ruim 15% van de stadsoppervlakte is natuurgebied, waardoor Frankfurt een van de groenste steden van Duitsland is. Het Frankfurt Grüngürtel is bijvoorbeeld een enorm park dat om de stad heen ligt. De Wallenlagen liggen dan weer op de plaats waar vroeger de oude stadsmuur stond. Er zijn ook botanische tuinen te bezichtigen, waaronder de Palmengarten. En de Kobelt-Zoo is een pittoreske dierentuin die enkele tientallen dieren herbergt. Fantastisch met het hele gezin!

Feitjes & Weetjes

De volledige naam van Frankfurt is Frankfurt am Main, een verwijzing naar de ligging van de stad aan de rivier de Main. De agglomeratie van de stad telt in totaal 5,5 miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste van het land. Tegen het einde van de achtste eeuw stond de stad bekend als 'Frankonovurd', en in de eeuwen daarna kreeg ze de titel van vrijstad. Tegenwoordig is de stad het financiële centrum van Duitsland; je kan er zowel de Deutsche Bundesbank als de Duitse Beurs vinden, en zelfs de Europese Centrale Bank heeft er zijn hoofdvestiging.

Weer en klimaat

Frankfurt kent een gematigd klimaat en heeft van heel Duitsland zowat de mildste én warmste zomers. De gemiddelde jaartemperatuur ligt niet hoger dan 9,7 graden Celsius, maar dat is nog steeds hoger dan veel andere Duitse steden. In juli kan je dan weer aangename temperaturen van rond de 20 graden verwachten. Tijdens de herfst valt er relatief weinig neerslag, waardoor ook deze periode geschikt is voor een stedentrip Frankfurt!

Wat te doen in Frankfurt

De Römerberg

De Römerberg

Dit is het stadhuisplein van Frankfurt. Het is al sinds de Middeleeuwen het centrum van de stad.
Palmengarten

Palmengarten

Deze botanische tuin maakt deel uit van de Botanic Gardens Conservation International. Het heeft een oppervlakte van 29 hectare en is daarmee bijzonder groot.
Het Museum für Moderne Kunst

Het Museum für Moderne Kunst

Het MMK in Frankfurt ligt aan de hoek Dom- en Braubachstrasse, in het oude stadsgedeelte.
De Sint-Justinuskerk

De Sint-Justinuskerk

De 'Justinuskirche' is een van de oudste intacte kerkgebouwen van het land. Hij bevindt zich in Höchst (een stadsgedeelte) en werd in het jaar 1830 gebouwd.

Top Hotel Deals in Frankfurt

Bekijk alle hotels in Frankfurt
Bekijk alle hotels in Frankfurt

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Frankfurt