Citytrip Berlijn

Citytrip Berlijn

Berlijn: weinig steden in het Europese decor hebben zo'n bewogen geschiedenis en cultuur als de hoofdstad van Duitsland. Vaak wordt echter onderschat hoe diepgaand die culturele rijkdom is. Als je zelf wil ontdekken dat dat wel degelijk het geval is, dan is het de moeite waard om een citytrip Berlijn te boeken! Een fantastische uitstap waar bijzonder veel te zien valt.

Bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn is de belangrijkste stad van Duitsland, en dat is al lang zo. Het spreekt dan ook voor zich dat je er heel wat bezienswaardigheden kan vinden die van geschiedkundige, religieus of cultureel belang zijn; zoals de Berlijnse Muur en de Bondskanselarij. Slot Charlottenburg en Slot Bellevue doen dan weer terugdenken aan nog vroegere tijden, terwijl attracties zoals het Legoland Discovery Centre en het grote warenhuis KaDeWe de stad eerder een metropolitaanse indruk geven tijdens je citytrip Berlijn!

Ontdek Berlijn

Naast het grote station Berlin Hauptbahnhof kent de stad ook een groot netwerk aan streek- en stadsvervoer. Regionale spoorverbindingen worden aangevuld met een S-Bahn, trams, metro's en een paar buslijnen en veerlijnen. De Berliner Verkehrsbetriebe organiseert een groot deel van het openbaar vervoer. Ondanks de grootte van de stad kan je in een korte tijd dus wel veel ontdekken tijdens je goedkope citytrip Berlijn!

Berlijn is ideaal voor culturele bezoekers

Religie en cultuur hebben altijd al een grote rol gespeeld in Duitsland en je kan daar dan ook vele interessante bewijzen van vinden in Berlijn. Kerken als de Berliner Dom en de Sint-Joriskerk maken deel uit van het geschiedkundig erfgoed van de stad, en creëren een uniek, traditioneel decor. Zowel het Altes Museum als het Neues Museum geven toeristen de mogelijkheid om zich te verdiepen in de oude én nieuwe Duitse kunst. Berlijn staat echter ook bekend om zijn vele theaters en operagebouwen, zoals het Deutsches Theater en het Deutsches Oper. Redenen genoeg dus om deze grootse Europese stad te bezoeken tijdens een onvergetelijke stedentrip Berlijn!

Feitjes & Weetjes

Berlijn is niet enkel de grootste stad van Duitsland, maar ook nog eens de tweede grootste stad van Europa, met niet minder dan 3,4 miljoen inwoners. Doorheen de eeuwen is Berlijn zelfs de hoofdstad geweest van verscheidene rijken, waaronder Pruisen, het Duitse Keizerrijk en de Weimarrepubliek. Het culturele leven is er daarbij erg ontwikkeld, met ontelbaar veel uitgaansmogelijkheden, musea en festivals. Ten slotte kan je tijdens je stedentrip Berlijn rekenen op heel wat groen: zo'n 22% van de stad is ingenomen door parken!

Weer en klimaat

Berlijn ligt nogal diep in het Europese vasteland en dat brengt met zich mee dat er een continentaal klimaat is. De stad is erg populair tijdens de zomer, aangezien de temperaturen dan relatief hoog liggen en Berlijn helemaal tot leven komt. De winters zijn dan weer een stuk kouder, maar wel relatief droog. De jaarlijkse temperaturen liggen gemiddeld rond de 9 graden Celsius, maar in de zomer kan dan oplopen tot wel 30 graden. De gezelligheid van de stad maakt een weekendje Berlijn echter ook tijdens de winter de moeite waard!

Wat te doen in Berlijn

Botanischer Garten Berlin

Botanischer Garten Berlin

Deze botanische tuin heeft een oppervlakte van 43 hectare en herbergt wel 22.000 verschillende flora. De tuin is daarmee een van de grootste en belangrijkste ter wereld.
Het Kaufhaus des Westens

Het Kaufhaus des Westens

Het prachtige 'KaDeWe' is een groot warenhuis in het centrum van de stad.
Slot Charlottenburg

Slot Charlottenburg

Het 'Schloss Charlottenburg' is het allergrootste paleis van de stad. Het ligt in het gelijknamige stadsdeel.
De Sint-Joriskerk

De Sint-Joriskerk

De Sankt Georgskirche is een van de belangrijkste katholieke kerkgebouwen van Berlijn.

Top Hotel Deals in Berlijn

Bekijk alle hotels in Berlijn
Bekijk alle hotels in Berlijn

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Berlijn