Citytrip Aken

Citytrip Aken

Aken: zonder twijfel een van de mooiste steden van Duitsland en tevens een plaats met een verregaande geschiedenis en rijke cultuur. Steden als deze bewijzen dat je voor een complete vakantie niet altijd ver hoeft te reizen. Wil je zelf aan den lijve ondervinden wat deze stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen zoal te bieden heeft? Dan moet je echt een citytrip Aken boeken!

Bezienswaardigheden Aken

Het stadsbeeld van Aken is ongetwijfeld een van de mooiste van heel Europa en dat kan je tijdens een verblijf in de stad zeker merken. Bezienswaardigheden zoals het Stadhuis van Aken en de Heilig-Hartkerk die het centrum van de stad haar traditionele uitstraling geven, worden aangevuld door het Suermondt-Ludwigmuseum en het Couvenmuseum, die beide interessante kunst- en geschiedkundige collecties herbergen. Daarbij mag natuurlijk ook de Dom van Aken niet vergeten worden, die jaarlijks talloze toeristen lokt en een stedentrip Aken nog meer de moeite waard maakt!

Ontdek Aken

Het openbaar vervoer van Aken wordt verzorgd door verscheidene buslijnen, die het hele Aachener Verkehrsverbund concessiegebied doorrijden, alsook andere steden als Vaals, Kerkrade en Eupen. Daarbij zijn er ook snelbussen naar steden als Aldenhoven, Heerlen en Eschweiler. ASEAG is dan weer de organisatie die het stadsvervoer organiseert en wel 60 lijnen aanbiedt. In de stad kan je een groot busstation vinden, waar je eveneens nachtbussen kan nemen. Mobiliteit is dus zeker geen probleem tijdens je stedentrip Aken!

Aken is ideaal voor cultuurliefhebbers

De rijke cultuur van Aken maakt het dé reisbestemming voor toeristen die zich graag verdiepen in de geschiedenis en het erfgoed van de plaats die ze bezoeken. Er is een hele reeks aan musea te vinden, waaronder de schatkamer van de Dom van Aken en het Centre Charlemagne. Ook het Ludwig Forum für Internationale Kunst is een museum dat je gewoon bezocht moet hebben en een kans om het beste te halen uit je weekendje weg Aken!

Feitjes & Weetjes

Aken heeft verscheidene namen in verschillende talen, vanwege het feit dat de stad nogal centraal ligt tussen die landen. Zo heet de stad in het Frans Aix-la-Chapelle, in het Duits Aachen en in het Akens dialect Ochen. Naast de aanwezigheid van de befaamde Dom van Aken maakt ook het industriële karakter van de stad haar onmisbaar vanuit economisch standpunt. Het rijke steenkoolgebied dat erbij ligt heeft daar mede voor gezorgd, net zoals het Universitair Ziekenhuis Aken - dat het op één na grootste van Europa is!

Weer en klimaat

Aken heeft een gematigd zeeklimaat en de warme zeestroming van de Atlantische Oceaan en de Noordzee heeft een groot effect op het weer. De temperaturen verschillen relatief weinig; tijdens de winter zijn er slechts een aantal dagen met temperaturen onder de nul graden, terwijl je tijdens de zomer zo'n 25 graden kan verwachten. De lente en zomer zijn ten slotte de droogste seizoenen, en dus ook een goede periode voor een citytrip Aken!

Wat te doen in Aken

De Dom van Aken

De Dom van Aken

De Aachener Dom, het bisschoppelijk kerkgebouw van de stad, was tot 1802 een kapittelkerk van het Mariastift.
De Kerk van het Heilig Hart van Jezus

De Kerk van het Heilig Hart van Jezus

De Herz-Jesu-Kirche is een indrukwekkende Rooms-Katholieke kerk in Aken. Hij werd aan het begin van de 20e eeuw in de wijk Burtscheid gebouwd.
Het Couvenmuseum

Het Couvenmuseum

Dit museum van kunst, toegepaste kunst en plaatselijke geschiedenis ligt in het centrum van de stad en is genoemd naar Johann en Jakob Couven.
De Lousberg

De Lousberg

Deze opvallende heuvel ligt net ten noorden van de ring bij het bekende Marienturm en ligt op een hoogte van wel 264 meter boven zeeniveau.

Top Hotel Deals in Aken

Bekijk alle hotels in Aken
Bekijk alle hotels in Aken

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Aken