Citytrip Kopenhagen

Citytrip Kopenhagen

Steeds meer toeristen kiezen Scandinavië kiezen uit als reisbestemming, juist omdat deze landen zoveel te bieden hebben qua cultuur en geschiedenis. Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is hierbij een van de populairste plaatsen. Een citytrip Kopenhagen is de beste manier om helemaal zelf te ontdekken wat er te ontdekken valt in deze prachtige stad!

Bezienswaardigheden Kopenhagen

Kopenhagen is zowel dankzij haar eeuwenoude als moderne architectuur en cultuur een van de belangrijkste steden van Scandinavië. Bezienswaardigheden zoals het Operagebouw van Kopenhagen en het Radhuset zijn daar het ultieme bewijs van. Musea zijn er ook meer dan genoeg, waarvan bijvoorbeeld het Arken Museum voor Moderne Kunst en het Kobenhavns Museum dat de geschiedenis van het land uiteenzet. Kopenhagen is eveneens altijd bekend geweest om zijn middeleeuwse kastelen; de Amaliensborg en Rosenborg zijn slechts enkele voorbeelden van burchten die de stad én de streek hun unieke uitstraling geven tijdens je onvergetelijke stedentrip Kopenhagen!

Ontdek Kopenhagen

Kopenhagen is daarbij een van de beste steden van Europa om te voet of met de fiets te ontdekken. Dankzij de brede fietspaden en de aanwezigheid van riksja's en watertaxi's is het erg leuk rijden in de stad. In het jaar 2002 werd ook de automatische metro geïntroduceerd. De trein nemen naar Zweden kan tegenwoordig ook dankzij de Sontbrug die beide landen verbindt. Ten slotte is de luchthaven van de stad de grootste van heel Scandinavië en biedt dan ook verbindingen met alle grote bestemmingen in Europa!

Kopenhagen is ideaal voor de all-round toerist

Toeristen van over heel Europa komen naar Kopenhagen om er hun cultuur en geschiedenis bij te schaven, maar daarnaast is het ook de perfecte stad voor zij die op zoek zijn naar een beetje hedendaags entertainment. Zo is Stroget de bekendste winkelstraat van het centrum, waar je zowel moderne winkelketens als kleine, pittoreske marktjes kan vinden. Nyhavn met zijn opvallende gekleurde huisjes lokt eveneens veel bezoekers, net zoals de Fontein van Gefjun. Stuk voor stuk bezienswaardigheden die je écht gezien moet hebben tijdens je goedkope citytrip Kopenhagen!

Feitjes & Weetjes

Kopenhagen ligt eigenlijk op een van de eilandjes die Denemarken vormen: Amager. Net voorbij de zeestraat die Denemarken van Zweden scheidt ligt het Zweedse plaatsje Malmö. Beide zijn verbonden met elkaar door de zogenaamde Sontbrug. Al in de Middeleeuwen speelde de stad een grote rol bij de nationale en internationale handel, en die heette toen dan ook Kobmandshavn (vertaald naar Koopmanshaven). Tegenwoordig is de stad echter niet langer een havenstad, en ook niet zo afhankelijk meer van de handel.

Weer en klimaat

Het zeeklimaat van Denemarken is erg koel en dat is ook voelbaar in Kopenhagen. Eigenlijk valt er altijd wel een vorm van neerslag, vooral tijdens de winter. De sneeuw die er vaak valt zorgt er echter wel voor dat de stad tot een prachtig decor wordt omgetoverd. Tijdens de zomer kan je gematigde temperaturen verwachten, met in juli en augustus vaak meer dan 20 graden Celsius!

Wat te doen in Kopenhagen

Amalienborg

Amalienborg

Deze burcht in Kopenhagen is de verblijfplaats van de Deense koningin Marghrete II, alsook haar zonen. De burcht zelf dateert uit het midden van de 18e eeuw.
De Carlsberg Brouwerij

De Carlsberg Brouwerij

Deze bekende Deense brouwerij heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen. De brouwerij werd in het jaar 1847 opgericht door Jacob Christiansen Jacobsen.
Tivoli

Tivoli

Dit wereldbekende attractiepark in de binnenstad ligt vlakbij Radhuspladsen (het Stadshuisplein) van Kopenhagen.
Nyhavn

Nyhavn

De Nieuwe Haven is naast haven ook een erg belangrijke toeristische trekpleister. Er zijn dan ook veel bars en restaurants te vinden, die vooral tijdens de zomer overvol zitten.

Top Hotel Deals in Kopenhagen

Bekijk alle hotels in Kopenhagen
Bekijk alle hotels in Kopenhagen

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Kopenhagen