Citytrip Sofia

Citytrip Sofia

De Balkan is zonder twijfel een van de meest unieke regio's in Europa, en een land als Bulgarije is dan ook zeker het bezoeken waard. Wil je helemaal zelf de pracht van deze opvallende stad ontdekken? Dan moet je gewoon een citytrip naar Sofia boeken. Het resultaat is een onvergetelijke reis en een vakantie waar je echt van kan genieten.

Bezienswaardigheden Sofia

De cultuur en geschiedenis van de hoofdstad van Bulgarije zijn erg rijk, en dat uit zich onder andere in de vele eeuwenoude gebouwen die je er kan vinden. De Aleksander-Nevski Kathedraal is daar een goed voorbeeld van. Wil je nog verder terug in de tijd gaan? Dan is de Sint-Joriskerk, die uit de 4e eeuw na Christus dateert, zeker en vast de moeite waard om te bezoeken. Ook de kerk van Boyana doet oude tijden herleven tijdens je stedentrip in Sofia.

Ontdek Sofia

Sofia is een grote stad, dus het spreekt voor zich dat er een uitgebreid netwerk aan bussen, trams en trolleybussen is. Als toerist kan je het centrum van de stad én de omliggende zones ontdekken dankzij dit netwerk. Daarbij betaal je voor een ticket voor tram of bus ook niet zoveel. Het metrostation Serdika is de plaats waar de twee grootste metrolijnen van de stad elkaar kruisen.

Sofia is ideaal voor de cultuurtoerist

Bovenvernoemde gebouwen maken duidelijk dat de stad hét centrum van Bulgarije is voor wie op zoek is naar een diepgaande cultuur en geschiedenis. De stad is het doelwit geweest van veel oorlogen, waaronder die met Rusland aan het eind van de 19e eeuw. De overblijfselen daarvan geven de stad een unieke uitstraling die je op weinig andere plaatsen kan vinden. Veel constructies in het centrum staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en behoren dan ook tot de rijkdom die Sofia te bieden heeft. Boek je een stedentrip naar Sofia, dan kan je daar als toerist van proeven.

Feitjes & Weetjes

Sofia is een oude stad en heette vroeger Serdica, verwijzend naar de Serden, een Thracische stam die op die locatie woonden. De slavische Bulgaren gaven de stad de naam Sredets, en later in de 14e eeuw werd dat Sofia. De Turken namen de stad niet veel later echter in, meer dan 500 jaar lang. Interessant is dat Sofia een van de weinige plaatsen is in Bulgarije waar de bevolking toeneemt in plaats van daalt, en dat heeft ongetwijfeld te maken met het toeristische karakter en prachtig stadsbeeld die de stad zo uniek maken!

Weer en klimaat

Hoewel de wintermaanden in Sofia koud kunnen zijn, zorgt de sneeuw die er valt wel voor een prachtig decor om de stad te ontdekken. De zomers zijn dan weer erg aangenaam en warm, en kunnen zelfs warmer aanvoelen dan ze zijn doordat er weinig of geen wind is! Tijdens de lente en herfst is het weer vaak iets onvoorspelbaarder, waardoor koudere dagen zich zomaar met warme kunnen afwisselen. De stad is echter bij elk soort weer het bezoeken waard tijdens een stedentrip naar Sofia.

Wat te doen in Sofia

De Kerk van Sint-Joris

De Kerk van Sint-Joris

Deze kerk werd in de 4e eeuw gebouwd, en is daarmee de oudste van de Bulgaarse hoofdstad.
De heilige Alexander Nevski-herdenkingskathedraal

De heilige Alexander Nevski-herdenkingskathedraal

Deze Bulgaars-orthodoxe kathedraal werd gebouwd tussen 1892 en 1912.
De Kerk van Bojana

De Kerk van Bojana

De Bojanska Tsarkva is een kerkgebouw dat uit de middeleeuwen dateert. Hij ligt in de Bojana wijk, aan de rand van de stad.
Het Ivan Vazov Nationaal Theater

Het Ivan Vazov Nationaal Theater

Het Ivanov Nationale Theater is niet enkel het grootste en bekendste van de stad, maar staat ook symbool voor de cultuur van Sofia zelf.

Top Hotel Deals in Sofia

Bekijk alle hotels in Sofia
Bekijk alle hotels in Sofia

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Sofia