Citytrip Luik

Citytrip Luik

De stad Luik in de gelijknamige provincie heeft heel wat te bieden voor bezoekers, mede dankzij haar uitgebreide cultuur en gezelligheid. Tijdens een citytrip Luik kan je uitvinden waarom deze stad een van de populairste is bij bezoekers van west-Europa. De stad ligt aan de monding van de Maas en de Ourthe, maar herbergt meer dan gewoon de samenkomst van twee grote rivieren. De culturele rijkdom die er te vinden is, kan je als toerist zeker bekoren tijdens een onvergetelijke stedentrip naar Luik.

Bezienswaardigheden Luik

Luik is een stad die altijd een religieus belangrijke rol heeft gespeeld in België, en dat uit zich dan ook in de vele kerken die er staan. De Sint-Andreaskerk, de Sint-Denijskerk en de Sint-Jacobskerk zijn daar enkele voorbeelden van. Ook musea ontbreken echter niet in de stad; van het Grand Curtius tot de Botanische Tuinen van de Universiteit Luik en het Aquarium-Museum, er valt heel wat te ontdekken voor de culturele bezoeker. Ten slotte dragen ook de begraafplaats van Robermont en de enorme Montagne de Bueren trap bij aan de unieke atmosfeer die er heerst.

Ontdek Luik

Het belangrijkste treinstation van de stad, Station Guillemins, is een belangrijk verkeersknooppunt buiten het centrum. In de stad zelf kan je dan weer het Station Luik-Parijs vinden. De Luikse Tram voert je op regelmatige tijden naar alle belangrijke plaatsen in de stad, waardoor je die natuurlijk veel vlotter kan bezichtigen.

Luik is ideaal voor kunstliefhebbers

Kunst heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij de identiteit van de stad, en dat wordt duidelijk als je kijkt naar de vele musea die er zijn. Naast bovengenoemde musea zijn er ook nog het folkloristische Museum van het Waalse leven, waar je je in de plaatselijke gewoontes en cultuur kan inleven. La Boverie kaart dan weer de hedendaagse kunst aan, en in het Archéoforum kan je overblijfselen bewonderen van de Romeinse periode. Zeker en vast genoeg te zien dus tijdens je citytrip in Luik.

Feitjes & Weetjes

De stad Luik is dan wel groot en bekend, de naam werd pas voor het eerst vermeld in het jaar 1904, in een historische roman van Henri Carton de Wiart. Het is wel de op drie na grootste gemeente van België, en de inwoners noemen de stad ook wel La Cité Ardente - De Vurige Stad. De oorsprong van de echte naam is waarschijnlijk te vinden in de nabijheid van de rivier de Légia – maar er bestaat ook een theorie die zegt het van het Duitse woord Leute afkomstig is.

Weer en klimaat

Luik heeft een aangenaam zeeklimaat, en dat betekent dat de winters relatief zacht zijn en de zomers warm. De stad ligt wel iets hoger in vergelijking met de rest van het land, waardoor de temperaturen toch iets lager liggen dan bij andere streken met een zeeklimaat. Tijdens de winter houdt dat dan wel in dat er vaker sneeuw valt, wat natuurlijk een mooi effect heeft op de uitstraling van de stad tijdens je weekendje naar Luik.

Wat te doen in Luik

De Place Saint-Lambert

De Place Saint-Lambert

Het Sint-Lambertusplein is een groot stadsplein in het centrum van Luik. Het Archéoforum bevindt zich onder het hogere deel van dit plein.
Het Zoölogisch Museum Luik

Het Zoölogisch Museum Luik

Dit museum bestaat eigenlijk uit een neoclassicistisch gebouw uit de 19e eeuw, dat het deelt met het Aquarium-Museum.
De Sint-Denijskerk

De Sint-Denijskerk

De Sint-Dionysiuskerk - of Collégiale Saint-Denis de Liège - is één van de zeven kapittelkerken die in Luik gebouwd zijn.
De Citadel van Luik

De Citadel van Luik

De grote Citadel van Luik staat op een heuvel, vanwaar je uitzicht hebt op de hele stad.

Top Hotel Deals in Luik

Bekijk alle hotels in Luik
Bekijk alle hotels in Luik