Citytrip Brussel

Citytrip Brussel

Als hoofdstad van het kleine België wordt Brussel vaak gezien als een fantastische reisbestemming, en daaraan is niets te veel gezegd. Het multiculturele, geschiedkundige karakter van de stad maakt het een uitstekend reisdoel voor wie zich tijdens een weekendje weg Brussel in de Belgische cultuur wil inleven!

Bezienswaardigheden Brussel

De Grote Markt, het Broodhuis en de Beurs: het zijn maar enkele van de vele bezienswaardigheden die Brussel de moeite waard maken. Wat vooral opvalt in deze stad is de grote variatie aan architecturale stijlen; klassieke monumenten en gebouwen zoals de koninklijke muntschouwburg en de Triomfboog in het Jubelpark worden prompt afgewisseld met moderne appartementen en hoge, indrukwekkende flatgebouwen!

Ontdek Brussel

Naast het feit dat de stad via verscheidene snelwegen bereikbaar is (mede dankzij haar centrale ligging), kan je ook zeker zijn van meer dan genoeg vervoersmogelijkheden in de stad zelf. De plaatselijke metro telt niet minder dan 86 stations, aangevuld door een uitgebreid tramnetwerk dat je ook naar de verder gelegen plaatsen kan brengen. De MIVB is de organisatie die zich inzet voor busverkeer in de stad, met openbaar vervoer van zowel De Lijn als de TEC.

Brussel is ideaal voor: de reizende cultuurfanaat

Brussel onderscheidt zich van veel andere Belgische steden en plaatsen door zijn rijke geschiedenis. Het grote aantal kerken, historische gebouwen en monumenten zijn daar slechts enkele bewijzen van; ook in de musea kan je de rijke geschiedenis van de stad ontdekken. Het Koninklijke Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis vertelt het verhaal van oude oorlogen en die overblijfselen daarvan, terwijl het Belgische Stripmuseum dan weer een luchtiger kantje van de culturele rijkdom van het land uit de doeken doet!

Feitjes & Weetjes

Hoewel het natuurlijk gaat om een hoofdstad, is Brussel als gemeente eigenlijk slechts de vierde grootste van België qua inwonersaantal. De stad zelf heeft echter 1,8 miljoen inwoners en is daarmee de grootste van het land. Haar naam heeft ze dan weer te danken aan het Frankische woord 'Bruocsella', wat 'nederzetting bij het moeras' betekent, een verwijzing naar de nabijheid van een oud moeras. Ondanks de kleine oppervlakte van het land is Brussel wel de zogenaamde hoofdstad van Europa. De Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie zijn er eveneens gevestigd!

Weer en klimaat

Net zoals de rest van het land kent Brussel een gematigd zeeklimaat en mede door de centrale ligging van de stad is het weer er vaak onvoorspelbaar. Hoewel er altijd kans is op hier en daar een regenbui tijdens een weekendje Brussel, bloeit de stad wel altijd helemaal open zodra de zonneschijn erdoor komt. Tijdens de lente- en zomermaanden kan je je echter wel verwachten aan relatief aangename temperaturen, en die periode is dan ook uiterst geschikt voor een citytrip Brussel!

Wat te doen in Brussel

Het Stadhuis

Het Stadhuis

Dit op de Grote Markt gelegen gebouw is een gotisch kunstwerk dat tot de mooiste van België behoort. Het is dan ook een must-see voor de architectuurliefhebber tijdens een stedentrip Brussel!
De Hallepoort

De Hallepoort

Deze poort is een van de weinige militaire constructies die de tijd heeft overleefd. Het bevindt zich in het zuiden van de stad en maakt deel uit van de tweede oude omwalling van Brussel.
De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Deze galerijen zijn een van de drie overgebleven galerijen uit de 19e eeuw. Het overdekte winkelcentrum is een typerend stukje architectuur uit die periode.
Het Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis

Dit majestueuze bouwwerk is gelegen op de plaats waar vroeger het Paleis van de Hertogen van Brabant stond. Oorspronkelijk werden er enkele herenhuizen gebouwd, die later omgevormd werden tot paleis.

Top Hotel Deals in Brussel

Bekijk alle hotels in Brussel
Bekijk alle hotels in Brussel