Citytrip Bali

Citytrip Bali

Niets zo heerlijk als een tropisch eiland om je zomervakantie op door te brengen. En waar kan dat beter dan op Bali? Dit Indonesische eiland is tegenwoordig een van de populairste onder westerse toeristen, en dat heeft ongetwijfeld een goede reden. Wil je zelf ontdekken waarom dit eiland het ontdekken waard is? Dan is een citytrip naar Bali boeken een must.

Bezienswaardigheden Bali

Bali is een Indonesisch eiland met een opvallend uniek karakter. Van natuurfenomenen zoals de Goa Lawah vleermuizengrot tot het Bali Museum in de hoofdstad Denpasar (waar je je kan verdiepen in de Balinese geschiedenis); het zijn slechts enkele van de activiteiten en attracties die je als toerist gedaan moet hebben. Bali heeft daarbij een enorme waslijst aan tempels, waaronder de Pura Besakih, of Moedertempel, en de Pura Taman Ayun. Veel activiteiten op het eiland zijn populair bij toeristen, waaronder olifantengrotten. Van een exotische ervaring kan je dus zeker zijn tijdens een stedentrip naar Bali.

Ontdek Bali

Bali heeft een grote luchthaven, de Ngurah Rai luchthaven, die ook wel de Denpasar Luchthaven genoemd wordt. In de steden kan je gebruikmaken van verschillende buslijnen, shuttles en taxi's, die speciaal voor toeristen georganiseerd worden. Hoewel bezoekers er misschien zelf geen gebruik van kunnen maken, is het toch leuk om te weten dat de inwoners van het eiland typische bemo-busjes gebruiken voor transport over lange afstanden.

Bali is ideaal voor natuurtoeristen

Bali is niet enkel een tropisch eiland, het is er ook een waar de natuur nog altijd heerst, en dat maakt het dan ook een populaire reisbestemming. Lovina Beach is bijvoorbeeld dé plaats om te zonnebaden, en de vele dolfijnen die er langskomen te zien. Goa Gajah is dan weer de attractie bij uitstek als je echte olifanten wilt kunnen bewonderen. Het eiland biedt de perfecte balans tussen natuur en cultuur tijdens een weekendje Bali.

Feitjes & Weetjes

Bali is dan wel een van de meest toeristische eilanden ter wereld, het is eigenlijk niet zo groot ten opzichte van de rest van Indonesië. Indonesisch is er een van de gangbare talen, naast het Balinees. Geschiedkundig onderzoek heeft uitgewezen dat het eiland waarschijnlijk al meer dan 200.000 jaar bewoond is, maar het was pas vanaf de derde eeuw voor Christus dat de Chinezen er immigreerden. Het grootste deel van de inwoners is er nu hindoeïstisch, en dat uit zich dan ook in de typerende architectuur die je er kan vinden.

Weer en klimaat

Bali is een tropisch eiland, en dat brengt natuurlijk een tropisch klimaat met zich mee. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee seizoenen: het regenseizoen van oktober tot april, en het droge seizoen van april tot september. De temperaturen zijn er eigenlijk constant doorheen het jaar, maar in het binnenland is het doorgaans iets kouder. In het noorden kan het ten slotte tot wel 5 graden Celsius kouder zijn dan in het zuiden. Hoe dan ook kan je je verwachten aan aangename temperaturen tijdens je citytrip in Bali.

Wat te doen in Bali

Het Bali Museum

Het Bali Museum

Het Museum Bali is een indrukwekkend cultuurhistorisch museum. Het staat in Denpasar, de hoofdstad van het eiland.
Klunkung paleis

Klunkung paleis

Het Klunkung Taman Gili paleis, waar eigenlijk nog maar enkele delen van overgebleven zijn, dateert uit de 18e eeuw.
Danau Batur

Danau Batur

Het meer van Batur is het grootste op Bali, in het noordoosten van het eiland. Het ligt vlakbij de Gunung Batur vulkaan.
Het National Park West-Bali

Het National Park West-Bali

De volledige naam van dit park is Taman National Bali Barat. Het is een wild natuurpark in het noordwesten van het eiland.

Top Hotel Deals in Bali

Bekijk alle hotels in Bali
Bekijk alle hotels in Bali

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Bali