Contact
Hoe kunnen wij je helpen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Ma-vrij: 8u-22u
Zat-zon: 9u30-22u
Feestdagen: 9u30-17u

x
?

Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci

Zomervakantie in Frankrijk

Frankrijk met de familie

Weekendjes weg

Parijs, de Lichtstad

Parijs behoort tot de top 5 van meest bezochte steden ter wereld. Bezoek het Île de la Cité, een eilandje in de rivier de Seine, met de beroemde kathedraal Notre-Dame. De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs, samen met andere bezienswaardigheden als de Arc de Triomphe, de brede laan Champs-Élysées, het beroemde museum Louvre en de wijk Montmartre. Een boottochtje op de Seine of een tochtje in een toeristenbus brengt je langs alle highlights van de stad.

Zonnen aan de Middellandse Zee

Wie in Frankrijk aan een zonovergoten strand wil liggen, is aan de Côte d'Azur op het juiste adres. Aan de zuidoostelijke Franse kust liggen vermaarde badplaatsen als Cannes, Nice, Menton, Saint-Tropez en het vorstendom Monaco. Ook de zuidwestelijke kust van Frankrijk, in de regio Languedoc-Roussillon, is een favoriete bestemming voor tal van toeristen. Vanaf Montpellier tot aan Perpignan vind je tal van mediterrane stranden waar je heerlijk kunt zonnebaden.

Genieten aan de Atlantische kust

De Atlantische kust, in het westen van Frankrijk, is maar liefst 1.000 kilometer lang. In het zuidwesten, tussen Bordeaux en Bayonne, vind je enorme zandstranden met hoge duinen en uitgestrekte bossen in het binnenland. Noordelijker bevinden zich de ruige rotsachtige kusten van Bretagne en de historische stranden en kliffen van Normandië. Het getijdeneiland Mont Saint-Michel is een overbekende toeristische topattractie.

Overweldigende natuur in Zuidoost-Frankrijk

Ten noorden van de Côte d'Azur ligt de regio Provence. De Provence is bekend om zijn heerlijke klimaat, geurige lavendelvelden, rustige dorpjes en fantastisch natuurschoon. De indrukwekkende rivierkloof Gorges de Verdon wordt de Grand Canyon van Frankrijk genoemd. In het zuidoosten, tegen de Zwitserse en Italiaanse grens, verheffen de bergtoppen van de Franse Alpen zich tot een hoogte van meer dan 4.000 meter. De top van de Mont Blanc is met zijn 4.808 meter de op een na hoogste bergtop in Europa (de Elbroes in de Kaukasus is de hoogste).

Wijngaarden tot in de wijde omgeving

Aan de westelijke oever van de Rijn ligt de regio Elzas. De middelhoge bergketen van de Vogezen vormt een geliefd wandelgebied. Op de uitlopers van de Vogezen vind je uitgestrekte wijngaarden die de bekende Elzasser wijnen voortbrengen. Ook in de regio Champagne, in de omgeving van de historische stad Reims, kun je eindeloos wandelen tussen de druivenranken. Het grootste wijngebied in Frankrijk vind je in het Loiredal. Aan de oevers van de Loire tref je bovendien schitterende kastelen aan die getuigen van de vorstelijke Franse geschiedenis.