x
Hoe kunnen wij je helpen?

Stel gerust je vragen via de chat of telefoon

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u
Zaterdag van 9u-18u
Zondag van 10u-22u

Je wilt dolgraag enkele dagen er tussenuit, maar plande nog geen reis. Niet erg! Kies gewoon nu je bestemming bij Neckermann. Wat dacht je van een last minute naar Rome? Een citytrip die ongetwijfeld zal bekoren.

Blaas uit in de stad

Ah, dolce far niente. Geen betere plaats daarvoor dan de Italiaanse hoofdstad. Blaas uit aan de Trevi-fontein, nestel je op de Spaanse trappen of kijk naar de voorbijgangers op de Piazza Navona.

Je honger stillen doe je met een pizza prosciutto of een spaghetti carbonara. Komt het water je al in de mond? Reserveer dan nu je last minute naar Rome. All inclusive of niet? Aan jou de keuze!

Neem een duik in de geschiedenis

Rome is een stad die geschiedenis ademt. Eigenlijk is Rome een openluchtmuseum. Je vindt er de ene bezienswaardigheid naast de andere.

Mogen niet ontbreken op jouw to do-lijstje: het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon. Ook een bezoek aan Vaticaanstad is meer dan de moeite waard. Kijk je ogen uit in de imposante Sint-Pietersbasiliek of vergaap je aan de duizenden kunstvoorwerpen in de Vaticaanse musea.

Reserveer nu je last minute. Op = Op!

Zin in een last minute naar Rome? Voor een weekend of langer? Reserveer dan nu je vakantie bij Neckermann. Deze reis blijft je zeker en vast de rest van je leven bij!

Bekijk ons aanbod

Interessante last minutes op een rijtje:

Last Minute Citytrips Meer info hier »
Barcelona Meer info hier »
Toppers voor Rome
Ligging & streek • Rome is het grootste openluchtmuseum ter wereld. Hier struikel je over ontelbare bezienswaardigheden. Het is een veelzijdige stad met schitterende monumenten, gezellige pleintjes, fonteinen op elke hoek van de straat, een romantische sfeer, lekker Italiaans eten, een bruisend nachtleven en chique winkels … een stad waar je op slag verliefd op wordt.
Meer »
Niet te missen • Vaticaan en Sint-Pietersbasiliek Vaticaanstad is sinds 1929 een soevereine staat met een eigen station, brandweerkorps, postzegels en munten, radiozender, dagblad en uitgeverij. Het kleinste land ter wereld moet je gezien hebben tijdens je bezoek aan Rome. Al is het nauwelijks 44 hectare groot, hier liggen tal van bezienswaardigheden bij elkaar: het Sint-Pietersplein met de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse musea en de prachtige Vaticaanse tuinen.
• Trevi-fontein De Trevi-fontein is de grootste en bekendste fontein van Rome. In het midden van het beeldhouwwerk staat de zeegod Neptunus afgebeeld die op een schelpvormige strijdwagen door twee zeepaarden en jonge zeegoden wordt voortgetrokken. Volgens een legende zal iedereen die een muntje over zijn schouder in de fontein gooit ooit terugkeren naar Rome.
• Spaanse Trappen Dé ontmoetingsplaats van Rome. Toeristen en Italianen komen hier uitrusten en genieten van iedereen en alles wat er te zien is. De bekendste trappen ter wereld zijn in de 18e eeuw gebouwd om de Franse kerk Trinita dei Monti bovenaan de trappen te verbinden met de rest van de stad. De straat tegenover de trap, de Via dei Condotti, is de winkelstraat die je gezien moet hebben als je van winkelen en mode houdt.
• Colosseum Keizer Vespasianus liet in de eerste eeuw na Christus een enorm ovaalvormig amfitheater bouwen. Keizers en rijke Romeinen organiseerden gratis voorstellingen voor het publiek met gevechten op leven en dood tussen gladiatoren of wilde dieren. Het colosseum is een van de meest tot de verbeelding sprekende overblijfselen van het Romeinse Rijk.
• Forum Romanum Het Forum Romanum is de belangrijkste archeologische site in Rome. In de gloriedagen van het Romeinse Rijk was het zowel het politieke en juridische als het religieuze en commerciële centrum van de stad. Hier werd ooit wereldgeschiedenis geschreven.
• Piazza Navona Geen enkele piazza in Rome kan wedijveren met de Piazza Navona. Dit ovaalvormig plein werd gebouwd op het atletiekstadion van Domitianus. Op het plein staan drie bruisende fonteinen. De middelste, Fontana dei Quattro Fiumi van Bernini, is een echt meesterwerk.
• Pantheon Het indrukwekkende Pantheon op de Piazza della Rotonda heeft een koepel met een diameter van meer dan 43 meter. In het midden zit een gat waar het zonlicht doorheen schijnt. Het Pantheon bevat graftomben van Italiaanse koningen en enkele prominente Italianen zoals de beroemde kunstenaar Rafaël.
Meer »
Onze tips • Al vele eeuwen wordt er een markt gehouden op de prachtige Campo dei Fiori. Iedere morgen, behalve op zondag, wordt het plein omgetoverd in een zee van kramen, waar groenten en fruit, vlees, gevogelte en vis worden verkocht. Ook 's avonds is dit een levendige buurt.
• Voor de Romeinen is de scooter het ideale vervoermiddel om zich te verplaatsen. Je ziet en hoort ze overal voorbij rijden. Maak een ritje met de scooter en waan je een echte Romein.
• De rustige volkswijk Trastevere is een wereld van verschil met de rest van de stad. De mensen die hier wonen beschouwen zichzelf als de echte Romeinen. Hier vind je restaurants waar de eenvoudige Romeinse volkskeuken wordt opgediend. Het is ook een levendige wijk om uit te gaan.
Meer »

Sabbie d'Oro e Santa Lucia

Sabbie d'Oro e Santa Lucia

7 nacht(en)

Vanaf

€ 495

/persoon

Sabbie d'Oro e Santa Lucia
De France

De France

7 nacht(en)

Vanaf

€ 519

/persoon

De France
Real Orto Botanico

Real Orto Botanico

7 nacht(en)

Vanaf

€ 531

/persoon

Real Orto Botanico

Al onze last minutes »

Al onze last minutes »

€ 692€ 495