35 Jaar Neckermann

Je wilt ons bellen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)

Elke werkdag van 8u-22u
Zaterdag van 9u-18u
Zondag van 10u-18u

De drijvende stad

Je citytrip Venetië in een notendop:
  • Het Dogenpaleis
  • De Rialtobrug
  • Het San Marcoplein

Romantischer kan niet

Venetië is romantiek. Want zeg nu zelf: zingende gondolieri die je langs eeuwenoude gebouwen en betoverende palazzi varen... Het spreekt tot de verbeelding, niet?

Een stad voor koppels, maar ook voor virtuozen

Het majestueuze San Marcoplein, de barokke koepelkerk Santa Maria della Salute, het gotische Dogenpaleis en de Brug der Zuchten...

Een citytrip Venetië is een schitterend decor voor een sprookjesvakantie met z’n twee.  Maar er is meer!
Het paradijs der geliefden herbergt ook een aantal unieke kunstcollecties. Zo doen ook de Collezione Peggy Guggenheim en het Museo Civico Correr vele harten sneller slaan...

Bezoek Venetië voordat ze onder water komt te staan

Smelt ook jij voor een idyllische citytrip Venetië? Laat je dan snel verleiden door het voordelige aanbod van Neckermann. Boek je citytrip Venetië vandaag nog online en bespaar!

Bekijk ons aanbod

Interessante citytrips op een rijtje:

Toppers voor Venetië
Ligging & streek • Romantisch Venetië: het paradijs der geliefden. De drijvende stad van een bijna onwerkelijke bellezza, zingende gondolieri in zwartgeverfde gondels, het kleurrijke carnaval, het verlichte San Marco-plein bij valavond, stille steegjes en reflecties van schitterende stadsgezichten en eeuwenoude gebouwen in het water. Laat je betoveren door de brede waaier aan bezienswaardigheden van deze welvarende voormalige handelsstad.
Meer »
Venetië in 3 blikvangers • Collezione Peggy Guggenheim: De Amerikaanse miljonairsdochter Peggy Guggenheim bracht een indrukwekkende collectie moderne Amerikaanse en Europese kunst samen in haar geliefde Palazzo Venier dei Leoni. In dit gekende museum hangen werken van Pablo Picasso, Paul Klee, Max Ernst, René Magritte, Mark Chagall en veel andere schilders van de 20e eeuw.
• Santa Maria della Salute: De barokke koepelkerk Santa Maria della Salute aan het uiteinde van het Canal Grande is een karakteristiek element in het stadsbeeld van Venetië. De Salute werd in 1630 gebouwd door de inwoners van de stad om het einde van de pest te vieren. Tip: breng een bezoek aan de sacristie, waar verschillende meesterwerken van Titiaan en Tintoretto de show stelen.
• Piazza San Marco: Wie de San Marco-basiliek en het Dogenpaleis niet heeft gezien, is niet echt in Venetië geweest. Goethe vergeleek de basiliek spottend met "een flinke kreeft". Andere bezoekers toonden zich juist geboeid door de veelheid aan kleur en vorm van het Byzantijnse bouwwerk. Vind je in het reliëf van de gewelven van het gotische paleis "het meisje met het ijsje", dan staat je een jaar vol geluk te wachten! Via de Brug der Zuchten kom je van het Dogenpaleis in de beruchte "prigioni", de gevangenenkamers. Voor een prachtig uitzicht op de Laguna Veneta met zijn vele eilandjes moet je boven op de dominante Campanile zijn. Het was vanop deze klokkentoren dat Galileo Galilei in 1609 toonde hoe de telescoop werkte.
Meer »
Onze aanraders • Koffiebelevenis in Caffè Florian aan het San Marco-plein. De mooiste fresco’s versieren de muren van dit (duurdere) koffiehuis waar al sinds 1720 koffie wordt geschonken. Lord Byron, Goethe en de legendarische Casanova waren graag geziene klanten
• Eetgelegenheid Harry’s Bar, iets verderop, was de favoriete hang-out van Ernest Hemmingway. Kan je de ingrediënten van hun heerlijke Bellini raden?
• Betaalbaar shoppen tussen de Venetianen op de Rialto-markt (Campo della Pescheria). "Alimentari" verkopen vis, pasta’s,vers fruit en zoetwaren, bakkerijen verspreiden uitnodigende geuren en kledingwinkeltjes hebben een heel eigen charme
Meer »