Feedback Form

Zin in een citytrip dicht bij huis? Zet dan koers richting Parijs. De Franse hoofdstad ontgoochelt nooit. Dat is zeker!

In de stad van de liefde kom je woorden tekort om zoveel moois te beschrijven. In Parijs, ook wel de Lichtstad genoemd, kun je romantisch een wandeling maken langs gezellige straatjes. Een ding is zeker, deze stad geeft zijn geheimen nooit prijs.

Bezoek de klassiekers van de stad

Breng je een bezoek aan Parijs? Vergeet dan zeker de klassiekers van de lichtstad niet. Beklim de Eifeltoren, verdwaal in het Louvre, bewonder de Arc de Triomphe en flaneer op de Champs Elysées.

Ook een aanrader is het Cimetière du Père-Lachaise. Hier vind je de graven van beroemdheden zoals Molière, Oscar Wilde, Edith Piaf en Jim Morrisson. Je ziet het: voor een citytrip Parijs zijn er bezienswaardigheden genoeg.

Kom op adem

Wil je deze metropool anders leren kennen tijdens je citytrip Parijs ? Deze tips helpen je op weg. Kom op adem in de Jardin des Plantes, de grootste plantentuin van Frankrijk. Maak een boottocht op de Seine. Of verken het authentieke Montmartre.

En ’s avonds? Dan ga je eerst heerlijk tafelen in de studentenbuurt Quartier Latin. Om daarna het nachtleven in te duiken in de trendy wijk La Bastille.

Reserveer nu je citytrip Parijs

Een citytrip naar Parijs, met Thalys en hotel inbegrepen? Dat vind je bij Neckermann! Bekijk nu ons aanbod en reserveer je uitstap. Amusez-vous!

Bekijk ons aanbod

Interessante citytrips op een rijtje:

Toppers voor Parijs
5 blikvangers • Arc de Triomphe De verheerlijking van Napoleon. Na zijn overwinning bij Austerlitz liet Bonaparte dit 50 m hoge monument optrekken. 30 jaar na aanvang van de werken, en met de nodige tussenpauzes, werd het voltooid. Begin jaren '20 werd er een onbekende soldaat begraven en sindsdien brandt het eeuwige vuur ter ere van alle soldaten die voor het vaderland sneuvelden. Bovenop de Boog heb je een schitterend zicht op de axe historique, een rechte lijn tussen het Louvre en La Défense.
• Tour Eiffel Dit stalen gevaarte werd ontworpen naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Parijs, die precies 100 jaar na de Franse Revolutie plaatsvond in de hoofdstad. Twee jaar, twee maand en vijf dagen had men nodig om dit unieke niet-klassieke wereldwonder op te trekken. Van op de verschillende platformen heb je een uniek zicht op de Lichtstad en haar wijde omgeving.
• Louvre Aanvankelijk een middeleeuws kasteel van de Franse koningen, later het koninklijk paleis van Karel V en sinds de Franse Revolutie een museum. Het Louvre heeft een turbulente geschiedenis gekend. Het op twee na grootste museum ter wereld herbergt heel wat verschillende kunstcollecties en enkele topwerken zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci en de Venus van Milo.
• Montmartre Vanop de heuvel van Montmartre heb je een schitterend zicht op de stad. Vooral 's nachts doet Parijs haar reputatie als Lichtstad alle eer aan. De eeuwig witte Sacré-Coeur torent fier boven de wereldstad uit. In de steegjes rond de basiliek waan je je in een klein plattelandsdorp. Achter ieder hoekje en kantje vind je wel iets anders.
• Père Lachaise Het oudste kerkhof van Parijs is genoemd naar Père De La Chaise, de biechtvader van Lodewijk XIV. Na de Franse Revolutie vroeg het stadsbestuur een begraafplaats te ontwerpen en rekening te houden met het glooiende landschap. Bij wijze van reclamestunt werden onder anderen Molière en De La Fontaine er herbegraven. Ook Edith Piaf, Jim Morrisson, Maria Callas en Oscar Wilde hebben er hun laatste rustplaats gevonden.
Meer »
Enkele goede tips • Institut du Monde Arabe: niet alleen de indrukwekkende architectuur van het gebouw maakt dit kunst- en cultuurcentrum een bezoek meer dan waard. Aan de hand van verrijkende tentoonstellingen maak je kennis met de Arabische wereld
• In Galeries Lafayette, gelegen op de Boulevard Haussmann, vind je werkelijk alles op het gebied van luxe cosmetica, mode, haute couture en accessoires. Dit bekende warenhuis beschikt sinds kort over de grootste schoenenwinkel ter wereld
• Ook op culinair vlak heeft Parijs al zijn strepen verdiend. Maar het hoeft niet allemaal prijzig te zijn: in het Quartier Latin, de studentenbuurt van de stad, kan iedereen zijn maag gevuld krijgen. Bovendien zorgen de smeltkroes van culturen en de gezellige drukte ervoor dat je een onvergetelijke avond beleeft
Meer »
Prachtig Parijs • Woorden schieten te kort om Parijs te omschrijven. Romantisch! Adembenemend! Onvergetelijk! Dit zijn slechts enkele adjectieven die vaak in één adem met de Lichtstad genoemd worden. Parijs heeft iedereen wel wat te bieden. Dit is een stad die zijn geheimen nooit allemaal prijsgeeft.
Meer »