35 Jaar Neckermann

Je wilt ons bellen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)

Elke werkdag van 8u-22u
Zaterdag van 9u-18u
Zondag van 10u-18u

Zanzibar

Ligging


Voor de kust van Tanzania ligt Zanzibar: een tropisch eiland met een mix van Afrikaanse, Arabische, Indische en Westerse culturen. Aan de kust vind je lange witte zandstranden, schaduwrijke palmbossen en schitterende koraalriffen. In het binnenland liggen kruidnagel-, thee-, suiker- en koffieplantages. Stone Town is een charmante stad vol koloniale herinneringen. Slenter langs oude moskeeën en koopmanshuizen. Bezoek de levendige vissershaven en de traditionele markt. En laat je verrassen door de geuren en kleuren.
Meer info
  • Vereiste documenten: internationaal paspoort, ook verplicht voor kinderen (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer). Voor Tanzania en/of Zanzibar is een afzonderlijk visum verplicht (50 USD bij aankomst, onder voorbehoud)
  • Opgelet: uitreistaks van 48USD te betalen bij vertrek
  • Opgelet: indien je combineert met Kenia, heb je voor Kenia ook een visum nodig: eveneens bij aankomst op de luchthaven te betalen: 50 USD (onder voorbehoud, vraag naar een visum voor "multiple entries")
  • Munteenheid: Tanzaniaanse shilling (TZS): 1000 TZS = ca. € 0,44 (april '14). Je betaalt bij voorkeur in US dollars, kredietkaarten worden beperkt aanvaard.
  • Plaatselijke tijd: Belgische tijd + 2 u.
  • Taal: Kiswahili. Men kan echter overal goed terecht met Engels.
  • Gezondheid: inenting tegen gele koorts is verplicht, indien je eerst in Kenia verbleven hebt. Indien je enkel in Zanzibar verblijft is deze inenting aan te raden. Antimalaria tabletten en een goede muggenmelk zijn ten zeerste aangeraden. Voor meer informatie raadpleeg jouw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be). Gezien de talrijke koralen, zeeëgels, enz. in zee, is het aangeraden om beschermend schoeisel mee te nemen.
  • Stranden: aan de kusten van Pingwe en Kiwengwa zijn bij eb de mogelijkheden om te zwemmen beperkt. Bij zeer specifieke weersomstandigheden kan zeewier aanspoelen.
  • Elektriciteit: 230/240V, 3-polige stekkers, adapter noodzakelijk
 
Alle foto’s  

Karafuu Beach Resort & Spa

Karafuu Beach Resort & Spa
Tweepersoonskamer 
Pingwe, Zanzibar
Vanaf € 1.358 /persoon

Karafuu Beach Resort

Karafuu Beach Resort
Tweepersoonskamer 
Pingwe, Zanzibar
Vanaf € 1.511 /persoon

Sea Cliff Resort & Spa

Sea Cliff Resort & Spa
Tweepersoonskamer 
Mangapwani, Zanzibar
Vanaf € 1.561 /persoon

Melia Zanzibar

Melia Zanzibar
Tweepersoonskamer 
Kiwengwa, Zanzibar
Vanaf € 1.617 /persoon

Sultan Sands Island Resort

Sultan Sands Island Resort
Tweepersoonskamer 
Kiwengwa, Zanzibar
Vanaf € 1.474 /persoon

Royal Zanzibar Beach Resort

Royal Zanzibar Beach Resort
Tweepersoonskamer 
Nungwi, Zanzibar
Vanaf € 1.494 /persoon